“Αναζητώντας την εθνική μας στρατηγική από το 1922”! Ο Παν. Θεοδωρακίδης και οι άβολες αλήθειες

“Αναζητώντας την εθνική στρατηγική ,όχι τώρα ,αλλά από το 1922 που χάσαμε τη Μικρά Ασία”…

Ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης απόστρατος Ταξίαρχος και αμυντικός αναλυτής σε μία συνέντευξη όπου μιλά έξω από τα δόντια και λέει “άβολες” αλήθειες.

Ο κ.Θεοδωρακίδης που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στη Λιβύη, μας προσγειώνει από το “σύννεφο” των πανηγυρισμών…

“Η Τουρκία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει βάσεις που θα τις προσφέρει

στο ΝΑΤΟ ως “αντιστάθμισμα” στη ρωσική παρουσία…Το ίδιο θα επιχειρήσει και στην κατεχόμενη Κύπρο”. Η Ελλάδα που είναι;

Ο κ.Θεοδωρακίδης επισημαίνει την αδυναμία της Ελλάδας να εκμεταλλευθεί τις γαλλικές ανησυχίες. “Δεν θα. μπορούσαμε να δώσουμε ένα αγκυροβόλιο στη Λέρο ή και στη Κρήτη; Αρκεί η υπογραφή μερικών Rafale; …Η Γαλλία στον πόλεμο TOTAL-ENI δεν αποκλείεται να τα βρει με τη Γαλλία”. Η Ελλάδα που είναι;

Ο κ.Θεοδωρακίδης τολμά να θίξει το θέμα  των “αναλύσεων” που γίνονται κάθε ημέρα από κυβερνητικούς βουλευτές που εμφανίζονται ως γεωπολιτικοί αναλυτές μεταδίδοντας ένα μήνυμα εφησυχασμού, πολύ επικίνδυνο. “Τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν κυβερνητικούς βουλευτές ως στρατιωτικούς αναλυτές και αντιλαμβάνεστε ότι η οποία στρατηγική ανάλυση είναι μάλλον κατεύθυνση της κοινής γνώμης παρά ουσιαστική ενημέρωση”.

Ο κ.Θεοδωρακίδης μιλά για τον όψιμο πατριωτισμό των συνθημάτων και τον κανονικό πατριωτισμό των πράξεων. Συμφωνεί με τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει στρατηγική ,επισημαίνοντας όμως ότι αυτό είναι ένα άλυτο πρόβλημα από το 1922, όταν χάθηκε η Μικρά Ασία. Κάπως έτσι ακόμη και σήμερα πάμε σε συζητήσεις με την Τουρκία που έχουν να κάνουν μόνο με τις διεκδικήσεις της! Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να βάλει στο τραπέζι;

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post “Αναζητώντας την εθνική μας στρατηγική από το 1922”! Ο Παν. Θεοδωρακίδης και οι άβολες αλήθειες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα