Ακάρ προς υπουργό Άμυνας ΗΠΑ: «Αυτοάμυνα οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του Λ.Όστν κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Συρία, γιατί πρόκειται περί αυτοάμυνας!

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να τερματίσει  τις αεροπορικές επιχειρήσεις  στην περιοχή, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να πληγούν και αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Και φυσικά εξέφρασε την αντίθεση των ΗΠΑ σε χερσαία εισβολή των Τούρκων.

Όπως

αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι δύο πραγματικοί σύμμαχοι, ωστόσο υπογράμμισε ότι «οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δικαιωμάτων αυτοάμυνάς μας, που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του έθνους μας και των συνόρων μας».

Παράλληλα, ο Ακάρ είπε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας θα συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια ενώ επανέλαβε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία κατά του ISIS αλλά και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

The post Ακάρ προς υπουργό Άμυνας ΗΠΑ: «Αυτοάμυνα οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακάρ, Άμυνας ΗΠΑ, Αυτοάμυνα, Τουρκίας, Συρία,akar, amynas ipa, aftoamyna, tourkias, syria