Ακάρ: Παραδέχεται ότι η τουρκική αεροπορία τραβάει ζόρια με τα F-16

Πέρα από την οικονομική κρίση, η Τουρκία αντιμετωπίζει το μπλόκο στα όπλα από τις ΗΠΑ. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως η Τουρκία σχεδίαζε να παροπλίσει πολλά μαχητικά F-16, καθώς έχουν συμπληρώσει τα «χρονάκια» τους.

Λόγω, όμως, του αποκλεισμού της Τουρκίας από τα F-35 αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς κινδυνεύει ο ενεργός στόλος των μαχητικών αεροσκαφών να μείνει αρκετά παρακάτω από την επιχειρησιακή οροφή που έχουν θέσει οι Τούρκοι στρατηγοί.

Η

Τουρκία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να αγοράσει F16 και η Αμερική την έχει στο «περίμενε», παρότι φαίνεται ότι γίνονται διεργασίες στο παρασκήνιο. Αλλά ακόμη κι αν της πουλήσουν F-16, το πρόβλημα θα είναι πώς θα τα πληρώσει, καθώς η λίρα έχει υποτιμηθεί σημαντικά έναντι του δολαρίου.

«Η Τουρκία είναι ισχυρή χώρα»

Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργού οικονομικών της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε: «Θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας συνεχίζοντας και επιταχύνοντας το έργο μας» και πρόσθεσε:

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας, για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας και για την ασφάλεια των 84 εκατομμυρίων πολιτών μας, χωρίς να φοβόμαστε τίποτα».

Για άλλη μια φορά άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ που έχουν σταματήσει να πωλούν όπλα  στην Τουρκία. «Ακόμα και τώρα, δυστυχώς, κάποιες από τις ανάγκες μας καθυστερούν να εκπληρωθούν, δεν απαντώνται και η δουλειά μας για την προμήθεια υλικών επιβραδύνεται, είτε ρητά είτε σιωπηρά, από φίλους και συμμάχους. Ως εκ τούτου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν σοβαρό αποκλεισμό», όπως είπε.

«Είμαστε αποφασισμένοι και με πείσμα. Όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα είναι ένας σημαντικός δείκτης του τι θα πετύχουμε στο μέλλον», σημείωσε ο ίδιος. «Η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα με την ιστορία, τις αξίες, τη γεωγραφία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της εν γένει. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και ορατό από όλους», είπε ο Ακάρ.

Όλες οι ειδήσεις

Παραλαβή 44 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων από τις ΗΠΑ

Τουρκία: Ο Ερντογάν αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών με φίλο και συνεργάτη του γαμπρού του!

Ο Ερντογάν εξακολουθεί να φτιάχνει τον «δικό» του στρατό στην Τουρκία

The post Ακάρ: Παραδέχεται ότι η τουρκική αεροπορία τραβάει ζόρια με τα F-16 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα