Αγίου Πνεύματος σήμερα – Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά, τι ισχύει για τις τράπεζες

Γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου φέτος, αλλά για πολλούς δεν είναι ημέρα Αργίας. Πολλά μαγαζιά θα είναι ανοιχτά του Αγίου Πνεύματος, όπως και τα σούπερ μάρκετ, και θα λειτουργήσουν κανονικά. Δείτε αναλυτικά για ποιους είναι Αργία και ποιους όχι του Αγίου Πνεύματος.Οι τράπεζες του Αγίου ΠνεύματοςΈτσι, κανονικά λειτουργούν μαγαζιά και σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα
του Αγίου Πνεύματος, φέτος, στις 5 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν ισχύουν τα ίδια σε Δημόσιο, τράπεζες και λοιπές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η συγκεκριμένη γιορτή δεν είναι στη λίστα με τις επίσημες αργίες της χρονιάς και έτσι για τους εργαζόμενους ισχύει διαφορετική κατάσταση, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο εργάζονται.Πιο αναλυτικά, κλειστές θα είναι τη Δευτέρα οι τράπεζες και οι υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ μαγαζιά και σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν με το κανονικό τους ωράριο, όπως κάθε άλλη Δευτέρα.Ωράριο σούπερ μάρκετΣυγκεκριμένα, για τα σούπερ μάρκετ το ωράριο λειτουργίας είναι το ακόλουθο: ΑΒ Βασιλόπουλος: 08:00 - 21:00 Σκλαβενίτης: 08:00 - 21:00 Μασούτης: 08:00 - 21:00 Κρητικός: 08:00 - 21:00 My Market: 08:00 - 21:00 Γαλαξίας: 08:00 - 21:00Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα είναι ανοιχτά κανονικά, όπως και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες περιποίησης και λοιπές επιχειρήσεις.Για ποιους είναι αργία του Αγίου ΠνεύματοςΗ θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών: Βιβλιοπωλείων Διαγνωστικών Κέντρων Δημοσιογράφους Περιοδικών Εργοδηγούς Σχεδιαστές Οίκων Ευγηρίας Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κ.λπ. Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων Θυρωρούς Καπνοβιομηχανιών Κλινικών Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων) Περιοδικών Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ. Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας Ραδιοφωνικών Σταθμών Ραδιοφώνου Τεχνικούς Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων Τηλεοπτικών Σταθμών Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος Τυπογράφους Επαρχιακών Εφημερίδων Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών Φωτοστοιχειοθέτες Χειριστές βιομηχανικών κ.λπ. επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων. Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι αργία.Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

The post Αγίου Πνεύματος σήμερα – Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά, τι ισχύει για τις τράπεζες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγίου Πνεύματος, – Ποια,agiou pnevmatos, – poia