Αυξημένος προϋπολογισμός για το ΥΠΕΘΑ και τους εξοπλισμούς «ούτε ψίχουλο» για την αμυντική βιομηχανία!

Στην αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ επικέντρωσε την ομιλία του ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή, ο οποίος μίλησε και για την «ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας»! Μπορεί ο προϋπολογισμός να αυξήθηκε και οι εξοπλισμοί που έχουν προγραμματιστεί να είναι πολλών δις,

αλλά ενίσχυση της «εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας» δεν υπάρχει παρά μόνο στα λόγια! Οι ελληνικές εταιρείες δεν έχουν επωφεληθεί καθόλου από τα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ.

«Προχωρήσαμε, λοιπόν, σε αύξηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τα 3,35 δισ. συνολικά για την Άμυνα για το 2020 στα 5,44 δισ. για το 2021 και πλέον με τον κατατεθέντα προϋπολογισμό 2022 στα 6,39 δισ. για το επόμενο έτος. Με την επιφύλαξη βέβαια περαιτέρω ενίσχυσης αυτού κατά τη διάρκεια του έτους όπως είχε γίνει και πέρυσι από το ειδικό αποθεματικό σε συνεργασία πάντοτε με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρέχουμε τη δυνατότητα διατήρησης και ενίσχυσης του μηχανισμού αποτροπής κάθε απειλής ώστε να είναι δυνατή η διασφάλιση των συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας που ανέφερα προηγουμένως. 

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του ΥΕΘΑ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία: «Εστιάζουμε στην ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Με βάση αντιλήψεις της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Παρά τα προβλήματα, υπαρκτά και αναμφισβήτητα, θεωρώ ότι υπάρχει πρόοδος, γιατί υπάρχει δουλειά για τις επιχειρήσεις της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και κυρίως υπάρχει μία αυξημένη εξωστρέφεια». Από που προκύπτει αυτό;

Ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε ακόμη ότι «υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και ειδικότερα το εξοπλιστικό σκέλος αυτού, με απόλυτα διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση προς τη Βουλή, τις αρμόδιες Επιτροπές και τον ελληνικό λαό». Δεν διαφεύγει από κανέναν ότι για όλες τις παραγγελίες που έχουν γίνει γνωρίζουμε ελάχιστα στοιχεία. Ακόμη και η Βουλή δεν έχει εικόνα για το τι ακριβώς τελικά έχουμε παραγγείλει. Belharra με τι διαμόρφωση; Rafale με τι υποστήριξη; Έχουμε γράψει ήδη ότι στην Τανάγρα ακόμη οι απαραίτητες υποδομές για την άμεση υποστήριξη των αεροσκαφών δεν έχουν γίνει. Το μόνο για το οποίο μας διαφώτισε ο κ.Παναγιωτόπουλος είναι για την άυξηση του προϋπολογισμού για τους εξοπλισμούς. Είπε:

«Ο Προϋπολογισμός για το 2022 είναι αυξημένος κατά 856 εκατομμύρια ευρώ περίπου ή κατά 34% έναντι των πιστώσεων του 2021, 636%, εξαπλάσιος και πλέον. Αυξημένος σε σχέση με τον προ διετίας Προϋπολογισμό για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα του έργου που συντελείται. Οι δαπάνες για εξοπλισμούς διαμορφώνεται πλέον στο ύψος των 3,37 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες υποστήριξης και αναβάθμιση υπαρχόντων οπλικών και απόκτηση νέων συστημάτων».

Όλες οι ειδήσεις

Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα κάπου θα …παράπεσε αλλά μόνο αδιάφορη δεν είναι κι έχει ανάψει φωτιές!

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

Η περιπέτεια να οδηγείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο…

42 παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη μαχητικά και UAV

Όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλούσε για το Μάτι και τους νεκρούς

«Κύριε Άδωνι Γεωργιάδη: Θα μας πείτε πότε η ιστορία με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα έχει τέλος ;»

70 προσλήψεις στα ΕΑΣ πόσοι είναι οι «τεχνίτες»; Θα απαντήσει το ΥΠΕΘΑ;

The post Αυξημένος προϋπολογισμός για το ΥΠΕΘΑ και τους εξοπλισμούς «ούτε ψίχουλο» για την αμυντική βιομηχανία! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα