«Αφήσαμε τον Ερντογάν να παίζει τον δικό μας ιστορικό ρόλο στην περιοχή»! Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν αποτυπώνεται με τα κυβερνητικά παραμύθια, αλλά από τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία. Κι αυτά είναι αμείλικτα: η Ελλάδα επί κυβερνήσεων Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δεύτερη …από το τέλος πιο φτωχή χώρα σε ότι αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών της σε όλη την Ευρώπη!

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάνει μία εξαιρετική ανάλυση της πραγματικότητας

την οποία η κυβέρνηση με μαεστρία και με τη βοήθεια μέσων ενημέρωσης προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το παραμύθι…

Ο κ.Ζαρωτιάδης εξηγεί ,γιατί οι ευρωεκλογές και η ψήφος των πολιτών έχει μεγάλη σημασία και όχι για τους λόγους που ο κ.Μητσοτάκης επικαλείται.

Πανεπιστημιακός καθηγητής ο κ.Ζαρωτιάδης μιλά για την απίστευτη μεθόδευση της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και εξηγεί ότι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο παρά τη συστημαματική απαξίωση στην οποία το έχουν καταδικάσει εδώ και δεκαετίες , παράγει σημαντικό έργο.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ.Ζαρωτιάδης υποστηρίζει ότι παίζει τον ρόλο «του γραμματοκομιστή των ΗΠΑ». Η κυβέρνηση υποστηρίζει ο κ.Ζαρωτιάδης ξέχασε και έσβησε τον ιστορικό ρόλο που είχε η Ελλάδα στην περιοχή και ήταν πάντα ρόλος που προωθούσε την συνεργασία και την ειρήνη. «Τον ρόλο που παίζει ο Ερντογάν , μπορεί να τον παίξει η Ελλάδα πολύ πιο αποτελεσματικά», λέει ο κ.Ζαρωτιάδης.

Ο κ.Γρηγόρης Ζαρωτιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτική Οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Johannes Kepler Πανεπιστημίου του Linz της Αυστρίας (1990- 1995). Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών του (1996-2000) εργάστηκε για έναν χρόνο ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Manchester, Institute for Science and Technology.

Υπηρετεί ως Kαθηγητής Πρώτης Βαθμίδας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ από το 2020. Έχει εκλεγεί δύο φορές Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ (από το 2017-2021).

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης και της Παρευξείνιας Ζώνης (http://www.asecu.gr) και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης (http://www.ikempatsis.gr/). Επίσης προεδρεύει στο Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας και Υποστήριξης Λήψεως Αποφάσεων του ΑΠΘ και διευθύνει το Διεπιστημονικό Εργαστήριο Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών (https://ilabsem.web.auth.gr/). Είναι μέλος του Leadership Council του SDSN Black Sea (http://sdsn-blacksea.auth.gr/). Από το 2000 είναι ανεξάρτητο μη-εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο των διεθνών οικονομικών και της οικονομικής ανάπτυξης.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tubehttps://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Αφήσαμε τον Ερντογάν να παίζει τον δικό μας ιστορικό ρόλο στην περιοχή»! Γρηγόρης Ζαρωτιάδης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα