Αφγανιστάν: Οι Αμερικανοί προσπαθούν να κρατήσουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Δυνάμεις του αμερικανικού στρατού έστησαν «περίμετρο ασφαλείας» στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου μετέβη και ανασυντάσσεται το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας καθώς ετοιμάζεται να αναχωρήσει από το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη σχεδόν ολόκληρης της πρωτεύουσας της χώρας από τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Another day begins in Kabul, a sea of people rushing into the Kabul airport terminal. #AFG pic.twitter.com/UekpGJ2MWd

Jawad Sukhanyar (@JawadSukhanyar) August 16, 2021

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πλέον τερματίστηκε η εκκένωση με απόλυτη ασφάλεια του προσωπικού της πρεσβείας» των ΗΠΑ στην Καμπούλ, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο Νεντ Πράις. «Όλο το προσωπικό της πρεσβείας βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι, γύρω από το οποίο έστησε περίμετρο ασφαλείας ο αμερικανικός στρατός», πρόσθεσε ο ίδιος.

Chaotic scenes continue this morning (August 16) at Kabul International Airport. Hundreds of people are trying to flee Afghanistan. pic.twitter.com/hhYMNUVqho

— Ahmer Khan (@ahmermkhan) August 16, 2021

Στους δρόμους της Καμπούλ όλη τη νύχτα οι Ταλιμπάν είχαν στήσει σημεία ελέγχου. Έψαχναν τα αυτοκίνητα για να εντοπίσουν γυναίκες -δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τη νύχτα κατά τις απόψεις τους- αλλά και πρόσωπα που είχαν συνεργαστεί με τις ξένες δυνάμεις.

#BREAKING: #Taliban has set-up checkpoints in #Kabul inspecting all cars to make sure No women are out at night and also No women are driving the cars. They are also searching for ex-#Afghanistan government officials & military commanders. pic.twitter.com/lGM1YNaPll

— Babak Taghvaee – Μπάπακ Τακβαίε – بابک تقوایی (@BabakTaghvaee) August 15, 2021

The post Αφγανιστάν: Οι Αμερικανοί προσπαθούν να κρατήσουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα