Άδωνις Γεωργιάδης: Άλλο εκκλησία, άλλο κομμωτήριο

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα απαιτείται αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στις εκκλησίες εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία για τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες και ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν συμφωνεί. Χωρίς απάντηση ναι ή όχι, ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα με τις εκκλησίες, «πρώτον υπάρχει ένα θέμα αρχής και ένα θέμα πρακτικό. Ως προς το πρώτο, δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα για να αγοράσει για παράδειγμα ένα τζιν ή να επισκεφτεί ένα κομμωτήριο για να κουρευτεί ή να φτιάξει τα νύχια του.
Αυτό είναι το αξιωματικό. Η εκκλησία για τον πιστό είναι πνευματική τροφή σοβαρή. Μπορεί αυτός που δεν πιστεύει να μην το καταλαβαίνει».

Το πρακτικό κατά Γεωργιάδη ζήτημα

«Υπάρχει και ένα θέμα πρακτικό. Πρώτα απ’ όλα έχουμε βάλει εμείς στην εκκλησία, στους ιερείς και τους ψάλτες εμβόλιο ή rapid test », σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε τι θα γινόταν εάν εφαρμοζόταν το μέτρο των rapid test στις εκκλησίες. Όπως είπε «ας πούμε ότι λέγαμε χθες ότι όλοι οι πιστοί στην Εκκλησία πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή με rapid test. Ας πούμε ότι το λέγαμε και στέλναμε τον έλεγχο στην εκκλησία. Δηλαδή την ώρα της Θείας Λειτουργίας να μπει η αστυνομία και να πει σταματήστε τη λειτουργία για να ελέγξουμε εάν οι πιστοί είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει rapid test;».

Διερωτήθηκε λοιπόν πώς θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος εάν εφαρμοζόταν το μέτρο στις εκκλησίες, εάν έβγαινε σχετική ΚΥΑ για υποχρεωτικό rapid test ή εμβόλιο. “Πώς θα το βάλεις τότε ;” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ρωτήθηκε γιατί ο νεωκόρος δεν μπορεί να ελέγξει εάν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει rapid test οι πιστοί. «Στην πραγματικότητα το μέτρο αυτό στη θρησκευτική λατρεία είναι ανεφάρμοστο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όχι γιατί δεν θέλουμε. Γιατί σεβόμαστε την αξία και τη λειτουργία της θρησκείας. Το σεβόμαστε», απάντησε. Φυσικά, όλα τα άλλα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης τα θεωρεί εφαρμόσιμα…

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για επίδειξη rapid test στις εκκλησίες

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις που πραγματοποίησε on camera έκανε λόγο για «νέα εκατόμβη νεκρών» με αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εν συνεχεία τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή τροπολογία για να ισχύσει η επίδειξη των rapid test για είσοδο και στις εκκλησίες, οι οποίες αποκλείστηκαν από τα νέα μέτρα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει. «Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσθέτει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει σήμερα «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».

Τέλος, στρέφοντας ξανά τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλήγει: «την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Γιατί μοναδικό της κριτήριο είναι το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή.

Για αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία.

Για αυτό και σήμερα εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία.Αφήνοντας απ’ έξω την εκκλησία και απροστάτευτους τους πιστούς. Έτσι όμως δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία. Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη.

Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι.

Σε κάθε περίπτωση καλώ τον κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει άμεσα αν θα επιμείνει στο λαϊκισμό ή θα προσχωρήσει στον ορθό λόγο.

Για αυτό και σήμερα καταθέτουμε τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους».

Η απάντηση Οικονόμου

Στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας πως από τη δήλωσή του προκύπτει ότι «η μόνη του διαφωνία με τα μέτρα της κυβέρνησης αφορά τους πολίτες που συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές, εν γένει».

«Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της κυβέρνησης, όταν κρίθηκε απαραίτητο, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία έκλεισαν οι ναοί για τους πιστούς, ενώ σήμερα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος για ανεμβολίαστους ιερείς και ιεροψάλτες. Για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας τήρησης αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων. Ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς για αυτές τις δραστηριότητες; Πώς ακριβώς το εννοεί;», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στην δήλωσή του.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έλεγε συνεχώς “όχι”, κλείνοντας με νόημα το μάτι στους αντιεμβολιαστές», τονίζει ο κ. Οικονόμου και καταλήγει:

«Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του. Όσο για τον διαχωρισμό των επιστημόνων σε κοινής ή μη κοινής κομματικής αποδοχής, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η επιστημοσύνη κρίνεται από την επιστημονική κοινότητα όχι από κόμματα».

Όλες οι ειδήσεις

Άρειος Πάγος: Άσκησε αναίρεση στην απόφαση για την αποφυλάκιση Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής

Κρεμλίνο κατά Μπάϊντεν για τις υποδείξεις του περί κλιματικής αλλαγήςΚορονοϊός: Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δε θα ξανακλείσουμε» ο Τσίπρας τον κατηγορεί ότι «μετρά ψήφους»

The post Άδωνις Γεωργιάδης: Άλλο εκκλησία, άλλο κομμωτήριο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα