To κορίτσι που δάνεισε το όνομά του στη Lotus. Εις το όνομα της Elisa

Αυτήν τη φορά όχι πίσω από τη συνωνόματη Elise (της οποίας άλλωστε η παραγωγή έχει σταματήσει οριστικά πλέον) αλλά στο μπάκετ της νέας Emira

σύνδεση της Elisa Artioli με τη Lotus είναι από εκείνες τις ιστορίες που κυριολεκτικά σπανίζουν στη σημερινή αυτοκίνηση

Εις το όνομα της Elisa

Η Elisa, αφενός, είχε την τύχη να γεννηθεί ως η εγγονή του Romano Artioli, του Ιταλού επιχειρηματία που ήταν εκείνη την εποχή πίσω από τη Lotus.

Και,

αφετέρου, είχε επίσης την τύχη να διαφωνήσει ο παππούς της με το βαφτιστικό του αυτοκινήτου που στη συνέχεια μάθαμε ως Lotus Elise.

Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί ήθελαν να ονομαστεί το νέο, τότε, διθέσιο αυτοκίνητο με τον εσωτερικό κωδικό Μ 111.

Ο παππούς της όμως ήθελε ένα αυτοκίνητο με διεθνή χαρακτήρα και ένας τέτοιος κωδικός θα απαιτούσε διαφορετική προφορά στις διάφορες χώρες του κόσμου. Και διαφώνησε. Και έτσι του έδωσε το όνομα της πιτσιρίκας, τότε, Εlisa.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε και την πρώτη συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο που είχε δώσει η Elisa Artioli, στο 4Drivers φυσικά.

Αποκλειστικό: Η Elisa Artioli, το κορίτσι που έδωσε το όνομά του στη Lotus EliseΣτο μπάκετ της Emira

Πριν λίγες μόλις ώρες, λοιπόν, η Elisa βρέθηκε στα κεντρικά της Lotus, στη Μ. Βρετανία και κάθισε στο μπάκετ της Emira.

Η τελευταία είναι το νέο κεντρομήχανο της εταιρείας ως άμεσος αντίπαλος των Porsche 718 και Alpine A110.

Το νέο κέντρομήχανο της Lotus σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία.

Κινητήρες από την Toyota (V6) και τη Mercedes (4-κύλινδρος turbo από A45 AMG), κλασικά αλουμινένιο σασί, το καλύτερο ίσως ποιοτικά εσωτερικό που έχουμε δει ποτέ σε Lotus και κατευθείαν αντιπάλος για τις Porsche 718 Cayman και Αlpine A110

Ταυτόχρονα είναι και το τελευταίο μοντέλο της Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης πριν την ηλεκτροκίνητη στρατηγική της εταιρείας.

Το χρήμα το έβαλαν οι Κινέζοι (Geely Holdings), η γνώση υπάρχει στο Νησί και το νέο μοντέλο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό μετά το τέλος εποχής των Elise, Exige και Evora

Πανέμορφη σχεδίαση που θυμίζει κάτι από McLaren, πίσω κίνηση, παθητικές αναρτήσεις, υδραυλικό τιμόνι (yes!) και εξαιρετικές επιδόσεις.

Η Emira εκφράζει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων – έστω και αν η τελευταία κατηγορία δυσκολεύεται πλέον στις διεθνείς πωλήσεις.

Πηγή: 4Drivers.gr

The post To κορίτσι που δάνεισε το όνομά του στη Lotus. Εις το όνομα της Elisa appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Lotus, Εις, Elisa,Lotus, eis, Elisa