The Crown – season 5: Πότε ξεκινά στο Netflix

Το «The Crown» θα επιστρέψει στον θρόνο του στο Netflix στις αρχές Νοεμβρίου. Η επίσημη ανακοίνωση.

Η δραματική σειρά για τη βασίλισσα Ελισάβετ II και την ευρύτερη οικογένειά της θα ξεκινήσει την πέμπτη σεζόν της στις 9 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε επίσημα η υπηρεσία streaming του Netflix το Σάββατο (24/9). Το ντεμπούτο θα γίνει δύο μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας που «έφυγε» από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών.

Η παραγωγή

της έκτης σεζόν ανεστάλη την ημέρα του θανάτου της βασίλισσας για την κηδεία της μακροβιότερου μονάρχη της Βρετανίας.

Στην επερχόμενη σεζόν, η Imelda Staunton γίνεται η τελευταία σε μια σειρά ηθοποιών που έχουν υποδυθεί την Elizabeth στις δεκαετίες της ζωής και της βασιλείας της. Στις δύο πρώτες σεζόν πρωταγωνίστησε η Claire Foy ως η νεαρή πριγκίπισσα Elizabeth που ανεβαίνει στον θρόνο και εξελίσσεται στο ρόλο της ως βασίλισσα. Η τρίτη και η τέταρτη σεζόν παρουσίασαν την Olivia Colman ως πιο ώριμη βασίλισσα.

Η σειρά The Crown έχει κερδίσει 22 βραβεία Emmy, συμπεριλαμβανομένου ενός τρόπαιου καλύτερης δραματικής σειράς και κορυφαίας δραματικής ηθοποιού για τους Foy και Colman. Ο Τζος Ο’ Κόνορ, ο οποίος έπαιξε τον πρίγκιπα Κάρολο ως νεαρός άνδρας σε 13 επεισόδια, κέρδισε το βραβείο Emmy καλύτερου ηθοποιού δράματος.

Ο κεντρικός ρόλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα πέρασε από την Emma Corrin στην τέταρτη σεζόν στην Elizabeth Debicki (“Tenet”) για τις σεζόν πέντε και έξι. Παίζει δίπλα στον Dominic West ως Πρίγκιπας Κάρολος. Ο πρίγκιπας, το μεγαλύτερο παιδί της Ελισάβετ, έγινε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ με το θάνατό της.

Άλλοι νεοφερμένοι στο καστ είναι η Lesley Manville ως Πριγκίπισσα Margaret και ο Jonathan Pryce ως Πρίγκιπας Φίλιππος.

Η πέμπτη σεζόν του «The Crown» αναμένεται να καλύψει την ταραχώδη δεκαετία του 1990 της βασιλικής οικογένειας, όταν ο γάμος του Charles και της Diana διαλύθηκε. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πέθανε μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.

Η σειρά έχει αναγνωριστεί ευρέως ως δράμα, αλλά ορισμένοι την έχουν επικρίνει για κενά ιστορικής ακρίβειας. Πριν από δύο χρόνια, το Netflix απέρριψε εκκλήσεις για προσθήκη αποποίησης ευθύνης στη σειρά.

Ο Peter Morgan, δημιουργός του «The Crown» και συγγραφέας άλλων δραμάτων πρόσφατης ιστορίας, συμπεριλαμβανομένων των «The Queen» και «Frost/Nixon», υπερασπίστηκε το έργο του, αποκαλώντας το διεξοδικά ερευνημένο και αληθινό στο πνεύμα.

The post The Crown – season 5: Πότε ξεκινά στο Netflix appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Crown –, Πότε, Netflix,Crown –, pote, Netflix