Gazprom: Θα γίνει μπλόκο και σε Γερμανία, Ουγγαρία, Σερβία αν…

Η Gazprom προειδοποίησε ότι θα διακοπεί και το φυσικό αέριο στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σερβία το οποίο διέρχεται μέσω της Πολωνίας και της Βουλγαρίας σε περίπτωση μη εγκεκριμένης παρακράτησής του από τη Βαρσοβία και τη Σόφια.

«Η Βουλγαρία και η Πολωνία είναι χώρες διέλευσης. Σε περίπτωση μη εγκεκριμένης παρακράτησης του ρωσικού φυσικού αερίου που διέρχεται προς τρίτες χώρες, οι διερχόμενες ποσότητες θα μειωθούν κατ’ αναλογία», τόνισε η Gazprom.

φωτ. αρχείουΟ Βούλγαρος
πρωθυπουργός κατηγορεί τη Μόσχα για εκβιασμό

Η προειδοποίηση της Ρωσίας ότι σταματά τις προμήθειες αερίου στη Βουλγαρία, επειδή δεν ικανοποιείται το αίτημά της να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής του, αποτελεί σοβαρή παραβίαση του ισχύοντος συμβολαίου και ισοδυναμεί με εκβιασμό, δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ.

Ο Πετκόφ δήλωσε πως η Βουλγαρία επανεξετάζει αυτή τη στιγμή όλα τα συμβόλαιά της με την Gazprom, περιλαμβανομένων αυτών για τη διαμετακόμιση του ρωσικού αερίου προς τη Σερβία και την Ουγγαρία, επειδή «ο μονόπλευρος εκβιασμός δεν είναι αποδεκτός».

Ο Πετκόφ δήλωσε ακόμη πως μίλησε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία τον διαβεβαίωσε πως ο 27μελής συνασπισμός θα δώσει μια κοινή απάντηση σ’ αυτή την ενέργεια της Ρωσίας. Η γιγάντια ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε πως σταμάτησε την προμήθεια αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία επειδή δεν πλήρωσαν σε ρούβλια.

Φον ντερ Λάιεν: Θα υπάρξει κοινή απάντηση

Σε δηλώσεις του μετά το ρωσικό «πάγωμα» των ροών φυσικού αερίου προς τη Σόφια, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανέφερε ότι επικοινώνησε με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία του διεμήνυσε πως «η αθέτηση των συμβολαίων από την πλευρά της Μόσχας αποτελεί πρόβλημα ολόκληρης της Ε.Ε. και θα υπάρξει κοινή απάντηση»

The post Gazprom: Θα γίνει μπλόκο και σε Γερμανία, Ουγγαρία, Σερβία αν… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα