DEFEA: “Ισχυρή αμυντική βιομηχανία σημαίνει ισχυρές ΕΔ, δηλαδή αποτροπή και ειρήνη”

Στην εναρκτήρια ομιλία του στην Έκθεση DEFEA  2021 που ξεκίνησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής, με δύο λόγια έστειλε το μήνυμα: “Ισχυρή αμυντική βιομηχανία σημαίνει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις , και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις σημαίνει αποτροπή των πολέμων και διασφάλιση της ειρήνης”.

Το μήνυμα αποστέλλεται χρόνια τώρα σε διαφορετικές κυβερνήσεις. Καμία δεν το παρέλαβε…Τα αποτελέσματα γνωστά και η όποια αντίδραση

για να ανατραπεί η κατάσταση ακόμη …αναζητείται.

Ας κρατήσουμε το αισιόδοξο μήνυμα της DEFEA, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει κάποια συνέχεια.

Η ομιλία του κ.Ροζολή:

Κύριε Υπουργέ

Κύριοι Υπουργοί , Αρχηγοί , Επίσημοι προσκεκλημένοι,

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σας υποδεχόμαστε σήμερα στα εγκαίνια της 1ης ,από τις πολλές που θα ακολουθήσουν , Διεθνούς Αμυντικής Έκθεσης DEFEA 2021.

Μιας έκθεσης που ο ΣΕΚΠΥ οραματίστηκε αρκετά χρόνια πριν όταν η οικονομική  κρίση απαγόρευε ακόμα και τη σκέψη για κάτι τέτοιο.

Μια έκθεση που μαζί με τη ΡΟΤΑ και σε πείσμα ακόμα και του τελευταίου εμποδίου του γνωστού μας κορονοϊού εγκαινιάζουμε  σήμερα σηματοδοτώντας την επιστροφή της Ελλάδας, μέσω και της αμυντικής της βιομηχανίας στο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και των οικονομικών αλλά και γεωπολιτικών εξελίξεων.

Μια έκθεση που είναι covid free δείχνοντας έμπρακτα πως όλες οι κοινωνίες θα ξεπεράσουν το σκόπελο του covid και θα ξανακερδίσουμε όλοι μαζί τις ζωές μας μακριά από λαϊκισμούς και συνωμοσιολογίες.

Φιλοδοξούμε η έκθεση αυτή να αποτελέσει ευκαιρία συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΒΙ και των ξένων εταιρειών τόσο για την υλοποίηση των Ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων όσο και για διεθνή προγράμματα. Οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για την Ελλάδα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν έξοδα στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ στους εξοπλισμούς και βρίσκεται σήμερα στη φάση έναρξης μιας αναπτυξιακής  πορείας.

Φίλοι της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας, το μεγαλύτερο όπλο για να κερδίσετε συμβόλαια στην Ελλάδα είναι η συνεργασία μαζί μας με την ΕΑΒΙ.

Και η DEFEA είναι το καλύτερο μέρος για να μας συναντήσετε.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι ισχυρή αμυντική βιομηχανία σημαίνει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις , και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις σημαίνει αποτροπή των πολέμων και διασφάλιση της ειρήνης.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την πολιτεία που μας στήριξε από την αρχή, τον πρώην Υπουργό Ναύαρχο Αποστολάκη που χωρίς κανένα ενδοιασμό μας έδωσε το πράσινο φως και την Αιγίδα για να ξεκινήσουμε τη δύσκολη αυτή προσπάθεια  και φυσικά τον σημερινό Υπουργό τον κ. Παναγιωτόπουλο και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου, που στάθηκαν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες δυνάμεις που χρειαζόμαστε.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα στελέχη του υπουργείου και κυρίως της ΓΔΑΕΕ που δούλεψαν μαζί μας και συνέβαλαν στη πραγματοποίηση της έκθεσης εν μέσω κορονοϊού.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους ξένους επισκέπτες που ήλθατε στην πατρίδα μας για να συμμετάσχετε σε αυτή την έκθεση.

Είναι χαρά και τιμή μας να σας έχουμε κοντά μας.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους, καλές δουλειές και μην ξεχνάτε,  όσοι μπορέσετε να παραμείνετε και το τριήμερο μετά την έκθεση  απολαμβάνοντας την φιλοξενία και τις ομορφιές της χώρας μας.

The post DEFEA: “Ισχυρή αμυντική βιομηχανία σημαίνει ισχυρές ΕΔ, δηλαδή αποτροπή και ειρήνη” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα