ΥΠΑΑΤ: 189 θετικές αξιολογήσεις στο Μέτρο 9 για Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

Με σημερινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο ΑγροτικήςΑνάπτυξης & Τροφίμων / Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής καιΔιαχείρισης Κοινοτικών Πόρων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ / ΜονάδαΣυνεργασίας και Καινοτομίας, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση τωναιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του Μέτρου 9«Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης(ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Σύμφωνα

μετην υπ’ αριθ. 3979/30-05-2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικήςκαι Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπου Κασίμη, σε σύνολο 205αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν, 189αιτήσεις έτυχαν θετικής αξιολόγησης, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 38,6 εκ. ευρώ ΔημόσιαΔαπάνη. Εκτός των αιτήσεων που σύμφωνα με την απόφαση δύνανται να ενταχθούνσύμφωνα με τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις του Μέτρου, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ενταχθεί το σύνολο των θετικάαξιολογημένων αιτήσεων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες προγραμματικήςυπερδέσμευσης, δεδομένης και της σημασίας του συγκεκριμένου μέτρου στηνενθάρρυνση της συνεργατικότητας και της συλλογικότητας στον πρωτογενή τομέα.

Ησυγκεκριμένη προσπάθεια εντάσσεται στον συνολικότερο στρατηγικό αναπτυξιακόσχεδιασμό που με συνέπεια υπηρετείται στο πλαίσιο του ΠΑΑ, όπως άλλωστεπροκύπτει και από τις αποφάσεις που καθ’ όλη την διάρκεια εφαρμογής του έχουνληφθεί και ανακοινωθεί για τη στήριξη και λοιπών μέτρων του, όπως τηςΜεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, των Γεωργοπεριβαλλοντικών, τηςΒιολογικής Γεωργίας, κλπ.

Οι αιτούντες, που υπέβαλαν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο του ανωτέρω Μέτρου, θα ενημερωθούν σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους, από την αρμόδια Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας της ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020.

Επί των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ανάρτησή τους στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα