Τη «χειρότερη τιμή όλων των εποχών για Χριστούγεννα» πήραν φέτος οι χοιροτρόφοι

Τη χαμηλότερη τιμή εδώ και πολλά έτη έπιασαν τα χοιρινά στη γιορτινή περίοδο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους Έλληνες χοιροτρόφους, που βλέπουν την τιμή να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εδώ και μήνες.

Τα απαγορευτικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί λόγω της πανδημίας έχουν κλείσει και για τη χοιροτροφία το κανάλι της εστίασης, γεγονός που φέρνει σε απόγνωση τους ανθρώπους του κλάδου.

Όπως λέει στο meatnews.gr ο πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων Ελλάδας, οι χοιροτρόφοι δεν έχουν ξαναδεί τόσο χαμηλή τιμή σε περίοδο

Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς: «Ήταν σαν να μην είναι γιορτές. Η τιμή διαμορφώθηκε έως και στο 1,20€ ανά κιλό ζων βάρος. Η χειρότερη τιμή όλων των εποχών για Χριστούγεννα. Και αυτό ήρθε να αθροιστεί στο γενικό κλείσιμο της εστίασης που μας έχει κοστίσει πάρα πολύ εδώ και ένα δεκάμηνο» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπούρας.

Συνοπτικά, η τιμή του χοιρινού στις φετινές γιορτές βυθίστηκε περίπου 30% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη γιορτινή περίοδο του 2019-2020, ακολουθώντας την τάση που έχει διαμορφωθεί από τον Ιανουάριο 2020. Το παρακάτω γράφημα δείχνει ότι η τιμή Δεκεμβρίου 2020 στο χοιρινό σφάγιο ήταν η πιο χαμηλή όλων των Δεκεμβρίων από το 2004 μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία των χοιροτρόφων έχει καταθέσει στο ΥΠΑΑΤ μελέτη επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο, την οποία έχει εκπονήσει η εταιρεία Grand Τhornton για λογαριασμό της, ενώ φαίνεται ότι στο Υπουργείο είναι σε καλό δρόμο η υπόθεση οικονομικής στήριξης των χοιροτρόφων λόγω των απωλειών που είχαν εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία.

The post Τη «χειρότερη τιμή όλων των εποχών για Χριστούγεννα» πήραν φέτος οι χοιροτρόφοι appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα