Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους
Με δυναμικές κινητοποιήσεις και δεκάδες τρακτέρ στους δρόμους, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λάρισας εγκαινίασαν έναν νέο κύκλο αγωνιστικών δράσεων, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη μάχη για την επιβίωσή τους. Οι πρώτες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Φάρσαλα, Πλατύκαμπο και Τύρναβο, με τους παραγωγούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.
Οι διαμαρτυρίες οργανώθηκαν έπειτα από αποφάσεις τοπικών συσκέψεων και με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, με τους συμμετέχοντες να τονίζουν ότι δεν μπορούν να παραμένουν αδρανείς μπροστά στη συνεχιζόμενη οικονομική πίεση που δέχονται.
«Ασφυξία» από κόστος και καθυστερήσειςΣτο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρέθηκαν το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων, οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα και ζωονόσους, καθώς και οι εκκρεμότητες στις πληρωμές ενισχύσεων.
Οι αγρότες κατήγγειλαν επίσης ότι οι πρόσφατες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν ήταν σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα ποσά που ανέμεναν, ενώ υποστήριξαν ότι πολλές από τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί μετά τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών παραμένουν ανεκπλήρωτες.
Παράλληλα, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις δικαστικές διώξεις που αντιμετωπίζουν αγρότες λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι διώκονται επειδή διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από τη δουλειά τους.
Νέες κινητοποιήσεις προ των πυλώνΣτα Φάρσαλα, δεκάδες τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης, ενώ στον Πλατύκαμπο παραγωγοί συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου. Αντίστοιχα, στον Τύρναβο πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αγροτών.
Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου υπογράμμισαν ότι χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης η αγροτική δραστηριότητα οδηγείται σε αδιέξοδο, επισημαίνοντας τις μεγάλες αυξήσεις σε καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια και λιπάσματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις επιπτώσεις της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, η οποία εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην κτηνοτροφία της περιοχής.
Οι αγρότες ξεκαθαρίζουν ότι οι πρόσφατες δράσεις αποτελούν μόνο την αρχή και προειδοποιούν ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν νέες, συντονισμένες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της ελληνικής υπαίθρου.
Πηγή: agro24.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους
- Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν Πέμπτη 4 Ιουνίου
- Η διαχείριση κινδύνων που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα όρια της ανθρώπινης διάνοιας
- ΣΕΤΠΕ: Ισχυρή ελληνική παρουσία στα Σκόπια για νέες τεχνολογικές συνεργασίες Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας
- Αυξήσεις 60% έως 95% στις αποδοχές του Αρχιεπισκόπου και των μητροπολιτών
- Διακομματική ανταρσία κατά Τραμπ: Η Βουλή βάζει φρένο στον πόλεμο με το Ιράν
- Marina Hadrovic: Πως θα αυξήσει τον όγκο πωλήσεων η Mondelēz – Το νέο στοίχημα για την Lacta
- Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων: Ποιοι δηλώνονται τελικά;
- Κλειστό ή παλιό σπίτι; Πώς να πάρεις έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση
- Δικαιώθηκε ο Κώστας Ανεστίδης, αποδείχθηκαν φιάσκο οι… διώξεις του
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις meatnews
- Τελευταία Νέα meatnews
- Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους
- Ελληνικά προϊόντα κρέατος με Superior Taste Award
- Συναγερμός στις Σέρρες για νέο κρούσμα ευλογιάς
- 72 δόσεις με «κόφτες» και χιλιάδες αποκλεισμένους
- Κρέας χωρίς πυξίδα και σχέδιο
- Η σχάρα περνά σε άλλη εποχή
- Ακρίβεια χωρίς όριο
- Αφθώδης πυρετός σε Κύπρο και Ελλάδα: Βιοασφάλεια στο επίκεντρο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Βίοι αντίθετοι για δολάριο, γιεν
- Πέμπτη απορυτίδωση Συντάγματος
- Διακομματική ανταρσία κατά Τραμπ: Η Βουλή βάζει φρένο στον πόλεμο με το Ιράν
- Πανελλαδικές: Συνέχεια σήμερα με μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ
- Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες σήμερα – Το σκηνικό αύριο και το Σαββατοκύριακο
- Αυξήσεις 60% έως 95% στις αποδοχές του Αρχιεπισκόπου και των μητροπολιτών
- Καιρός: Τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας
- Μητσοτάκης σε Βουλγαρία και Μαυροβούνιο: Ενέργεια, ασφάλεια και διεύρυνση της Ε.Ε. στο επίκεντρο των επαφών
- Χρηματιστήριο: Το στοίχημα για τη Safe Bulkers