Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Γεωτεχνικών Δ.Υ. και κυβέρνησης – Σήμερα η συνεδρίαση της ΠΟΓΕΔΥ για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων έχει προκύψει μετά την απόφαση των δεύτερων να προχωρήσουν σε απεργία-αποχή από τα καθήκοντά τους, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. Να θυμήσουμε πως η κυβέρνηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κρίνει την απεργία ως παράνομη και καταχρηστική.

Απαντώντας η ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων), Γεωπόνοι-Δασολόγοι-Κτηνίατροι-Ιχθυολόγοι-Γεωλόγοι

με κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σε μια πρωτοφανή, όσο και αποκαλυπτική επίδειξη αυταρχισμού, η Κυβέρνηση διά της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ., προσέφυγαν για να ακυρώσουν την Απεργία -Αποχή των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Δ.Υ.) και μόνο με την εξαγγελία της ως παράνομη και καταχρηστική.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δείχνει τον πανικό της Κυβέρνησης, αφενός λόγω της συσπείρωσης και της δήλωσης της μαζικής συμμετοχής των Γεωτεχνικών Δ.Υ. στις κινητοποιήσεις και αφετέρου λόγω της στήριξης των Παραγωγικών Φορέων της Αγροτικής οικονομίας στα δίκαια αιτήματα των Γεωτεχνικών Δ.Υ.

Ο πανικός της κυβέρνησης που οφείλεται στην προδιαγραφόμενη απόλυτη επιτυχία της Απεργίας-Αποχής φάνηκε και από το γεγονός ότι απέστειλαν την κλήση για την προσφυγή μία ώρα πριν τη δικάσιμο διαδικασία, Παρασκευή μεσημέρι.

Η μαζική συμμετοχή των Γεωτεχνικών, η σύμπνοια και η αγανάκτηση για την πολύχρονη απαξίωση του κλάδου, σε συνδυασμό με την συμπαράσταση των κοινωνικών φορέων, τρόμαξαν τους κήνσορες της εξουσίας.

Έτσι, παρεμβαίνοντας οι υπουργοί της Κυβέρνησης με αχαρακτήριστα προκλητικό τρόπο, καταπατώντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και προκαταβάλλοντας την Απόφαση του Δικαστηρίου -που θεωρούσαν ειλημμένη- ζήτησαν

Καθ’ υπ’ερβαση των νόμιμων να επιδοθεί η εκδοθησομένη απόφαση ακόμη και νύχτα, Σάββατο ή Κυριακή πριν την έναρξη της στάσης εργασίας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της σημασίας του ρόλου των Γεωτεχνικών Δ.Υ. στην Δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της υπαίθρου. Άλλωστε, αυτά εξάλλου αναφέρει και το Δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπ.Α.Α.Τ με απολογητικό ουσιαστικά χαρακτήρα».

Η ανακοίνωση, επίσης, σχολιάζει ως υποκρισία τα λεγόμενα του ΥΠΑΑΤ πως αναγνωρίζει την προσφορά του κλάδου των Γεωτεχνικών και των στελεχών των ΔΑΟΚ, που υπάγονται στο Υπ. Εσωτερικών, λέγοντας:

«Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, αφού πάρα το ότι αναγνώριζε το δίκαιο των αιτημάτων μας αναφέρει ότι: “...ζητήσαμε με αγωγή από το αρμόδιο δικαστήριο να αναγνωρισθεί ότι η εξαγγελθείσα απεργία-αποχή είναι παράνομη και καταχρηστική και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της...”.

Όλα αυτά είναι και η αιτία για την οποία είμαστε σίγουροι ότι ο αγώνας των Γεωτεχνικών Δ.Υ. θα είναι εν τέλει νικηφόρος. Η πρώτη νίκη επετεύχθη. Οι Γεωτεχνικοί Δ.Υ. έδειξαν ότι διεκδικούν δυναμικά την εργασιακή τους αξιοπρέπεια, την αναγνώριση του επιστημονικού τους ρόλου και την αξιοπρεπή ανταμοιβή τους και η κοινωνία στήριξε το δίκαιο των αιτημάτων τους .

Οι Γεωτεχνικοί Δ. Υ. δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες και αποφάσεις!

Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους με γνώμονα την ιδιαιτερότητα του ρόλου τους στην Δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της υπαίθρου, απέναντι στην καταστροφική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και την πολιτική της εξάρτησης από συμφέροντα που οδηγούν στην ερήμωση της Υπαίθρου. Είναι πασιφανής η αντιγεωτεχνική – αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης που την οδηγεί σε αυταρχικές πρακτικές».

Το σημερινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. που θα συγκληθεί σήμερα θα κρίνει την πορεία και την μορφή των κινητοποιήσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
synechizetai-i-antiparathesi-geotechnikon-dy-kai-kyvernisis--simera-i-synedriasi-tis-pogedy-gia-to-mellon-ton-kinitopoiiseon-tous.htm
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζεται, Γεωτεχνικών Δ Υ, – Σήμερα, ΠΟΓΕΔΥ,synechizetai, geotechnikon d y, – simera, pogedy