Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για υποχρεωτική σήμανση προέλευσης στα τρόφιμα οι υπ. Γεωργίας της Ε.Ε.

Το ζήτημα της ενημέρωσης τωνκαταναλωτών για την προέλευση των προϊόντων διατροφής έφερε στο τραπέζι τουΣυμβουλίου της Ε.Ε. η Ελλάδα, από κοινού με άλλα κράτη μέλη όπως η Γαλλία, ηΙταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της χθεσινήςσυνεδρίασης των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., εξ ονόματος της γαλλικής, τηςελληνικής, της ιταλικής, της πορτογαλικής και της ισπανικής αντιπροσωπείας, ηΓαλλία έθεσε στο Συμβούλιο το θέμα της ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά μετην προέλευση των τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, οιπροαναφερθείσες αντιπροσωπίες έκριναν ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τηνεπισήμανση της προέλευσης σε γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα, πρέπει να εξελιχθείώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες των καταναλωτών.

Οι αντιπροσωπείες ζήτησαν τηβελτίωση της επισήμανσης προέλευσης στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Από τη φάρμαστο πιάτο», και επιπλέον την ενίσχυση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τηνεπισήμανση προέλευσης των τροφίμων και των συστατικών τροφίμων, αναφέροντας πωςαναμένουν τις προτάσεις της Κομισιόν στο θέμα αυτό.

Πρέπει να σημειωθεί βεβαίως ότι ταζητήματα αυτά δεν βρίσκουν άπαντες σύμφωνους, και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμηκαι στην ανακοίνωση του Συμβουλίου σημειώνεται ότι «κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι αντιπροσωπείες εξέφρασαναποκλίνουσες απόψεις σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να υπάρχει εναρμονισμένη προσέγγιση της Ε.Ε. για την υποχρεωτική επισήμανση,τουλάχιστον για ορισμένους τομείς».

The post Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για υποχρεωτική σήμανση προέλευσης στα τρόφιμα οι υπ. Γεωργίας της Ε.Ε. appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα