Στο Φεστιβάλ Terra Madre ταξίδεψε διαδικτυακά η καμπάνια Signed by Nature

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση για το πρώτο διαδικτυακό «ταξίδι» του Signed by Nature μέσα από το ψηφιακό Φεστιβάλ Terra Madre. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) συμμετείχε στο Φεστιβάλ από τις 8 έως τις 10 Απριλίου με εκδηλώσεις υπό τον τίτλο Lamblicious! Cooking with delicious Lamb και προσέφερε σε ένα ευρύ, διεθνές

ακροατήριο πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τη βιώσιμη αιγοπροβατοτροφία αλλά και τη θέση που βρίσκει το ποιοτικό κρέας αιγών και προβάτων στην κουζίνα μας και στην εστίαση.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με αγγλικούς υπότιτλους το ντοκιμαντέρ για τα οφέλη της εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας για τη φύση, τα ζώα και τον άνθρωπο, μέσα από ένα ταξίδι με «ξεναγό» τoν διάσημο παρουσιαστή Ηλία Μαμαλάκη και δύο Ευρωπαίους food bloggers: Lena Flaten και Niki Theunissen.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου, παρουσίασε δύο συνταγές με αρνί βιώσιμης παραγωγής σε ένα cooking show που ενθουσίασε το κοινό, αποδεικνύοντας ότι το πρόβειο κρέας μπορεί να αποτελέσει μια γευστική επιλογή για κάθε περίσταση, και όχι μόνο για το πασχαλινό τραπέζι.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και την οικογένεια! Μέσα από το Cooking Show με τίτλο Lamblicious!, η μικρή Νόρα ντε Μοράττι και ο σεφ Νίκος Φωτιάδης καθοδήγησαν το κοινό για την παρασκευή απλών αλλά πολύ νόστιμων και διατροφικά ισορροπημένων γευμάτων με κρέας αιγών και προβάτων. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαζί με τα παιδιά τις έννοιες της αειφορίας και της βιώσιμης παραγωγής κρέατος με το βίντεο animation με τίτλο «Βιώσιμη εκτροφή αιγών και προβάτων».

Την τελευταία ημέρα εκδηλώσεων του Signed by Nature στο Terra Madre, οι σεφ Νίκος Φωτιάδης, Ξένια Μπουζαρανίδου και Μάνος Παριανός, μας μύησαν στα μυστικά της επαγγελματικής μαγειρικής με κρέας αιγών και προβάτων. Στο πνεύμα της εποχής, που επιτάσσει να μην υπάρχει σπατάλη πολύτιμης πρώτης ύλης, ο Νίκος Φωτιάδης πραγματοποίησε σεμινάριο για επαγγελματίες σχετικά με τεχνικές κοπής ολόκληρου αρνιού "from nose to tail".

Ολόκληρο το υλικό των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Signed by Nature στο You Tube.

* Το Signed by Nature είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης της ευρωπαϊκής αειφόρου αιγο-προβατοτροφίας σε Ελλάδα, Γερμανία και Σουηδία. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://signedbynature.eu/el/
* Το Terra Madre είναι μια παγκόσμια «γιορτή »Slow Food για το κοινό μας «σπίτι», την τροφή και το μέλλον μας, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου 2021. https://www.terramadre.info/en/

Keywords
Τυχαία Θέματα