Στ. Αραχωβίτης: Και “κολοβή” και καθυστερημένη η στήριξη στους αιγοπροβατοτρόφους

Τώρα επιτέλους εξηγείται ηκωλυσιεργία που διανθίστηκε με ανεκπλήρωτες «επίσημες» ανακοινώσεις και «προσωπικές»δεσμεύσεις από την ηγεσία του ΥπουργείουΑγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων.

Ήταν, από τη μία, η πολιτικήεπιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου για στήριξη πολύ κατώτερη της οικονομικής ζημιάς που έχουν υποστεί οιαιγοπροβατοτρόφοι. Ήταν όμως τελικά και δική της επιλογή να είναι αυτή ηστήριξη πολύ κατώτερη και από το 2018 (κομμένη κατά 25%), όταν σε δημοσιονομικές συνθήκες

δυσκολότερες και χωρίς ναυπάρχει πανδημία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑενίσχυσε τους αιγοπροβατοτρόφους με 42 εκατ. ευρώ μέσω του μηχανισμού «deminimis», που αντιστοιχούσαν σε 1 ευρώ περισσότερα ανά ζώο, με ελάχιστη προϋπόθεσητην παράδοση, τουλάχιστον 1 κιλού γάλακτος.

Απ’ όπου και να το εξέτασαν λοιπόν στην κυβέρνηση της ΝΔ, οι συγκρίσεις με τις πραγματικές συνέπειες της πανδημίας στην κτηνοτροφία είναι αμείλικτες και αναπάντητες.

Ήταν αυτές οι συγκρίσεις λοιπόν που περιέπλεκαν τους πολλαπλασιασμούς και τις διαιρέσεις ώστε να δοθεί  -όταν δοθεί- από το ΥπΑΑΤ η «κολοβή» στήριξη για τους αιγοπροβατοτρόφους, με σκληρούς όρους και περιορισμούς (παράδοση 100 κιλά γάλακτος τουλάχιστον).

The post Στ. Αραχωβίτης: Και “κολοβή” και καθυστερημένη η στήριξη στους αιγοπροβατοτρόφους appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα