Σε λειτουργία και πάλι το ΟΣΔΕ – Αποκλειστικά εξ αποστάσεως η υποβολή δηλώσεων

13:00 1/4/2020 - Πηγή: meatnews

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με απόφασή του θέτει εκ νέου σε λειτουργία τοΟλοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) για το 2020.

Η σχετική απόφαση ελήφθηπροκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ώστε να εξυπηρετηθούνοι παραγωγοί που επιθυμούν την άμεση ολοκλήρωσή της.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στουςπαραγωγούς να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εξουσιοδοτώντας ηλεκτρονικάεκπρόσωπο του ΚΥΔ σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο των εξουσιοδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, η υποβολή τωναιτήσεων στα κατά τόπους ΚΥΔ θα πραγματοποιείται μόνο με

απομακρυσμένηεπικοινωνία μεταξύ του παραγωγού και των υπαλλήλων των Κέντρων, τα δεδικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή εναλλακτικά με τη χρήση είτεταχυδρομείου είτε υπηρεσιών ταχυδιανομής (κούριερ).

Τέλος, για την οριστικοποίηση της δήλωσης απαιτείται η προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ εκπροσώπου του ΚΥΔ και αιτούντος. Σημειώνεται ότι σε ισχύ τίθεται και η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αποκλειστικά εξ αποστάσεως η υποβολήδηλώσεων

Με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) το ΥΠΑΑΤ διευκρινίζει ότι η υποβολή δηλώσεων του 2020 από τους ενδιαφερόμενους αγρότες μπορεί να γίνει μόνο εξ αποστάσεως και συγκεκριμένα:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕΜέσω ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης του εκπροσώπου των ΚΥΔ σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο των εξουσιοδοτήσεων

Θεωρείται αυτονόητο ότι παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα κίνησης των πολιτών που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι προωθείται άμεσα η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για τον τρόπο της εξ αποστάσεως υποβολής δικαιολογητικών μέσω των ΚΥΔ.

[Image by athree23 from Pixabay]

The post Σε λειτουργία και πάλι το ΟΣΔΕ – Αποκλειστικά εξ αποστάσεως η υποβολή δηλώσεων appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα