«Ψίχουλα» η ενίσχυση που δόθηκε, λέει ο ΣΕΚ

«Αντίδωρο» θεωρεί ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας την ενίσχυση που δόθηκε στους κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της αύξησης των ζωοτροφών. H ενίσχυση αυτή, η οποία υπολογίστηκε στο 2% επί του τζίρου του 2021, πιστώθηκε στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων το βράδυ της 19ης Απριλίου.

Ο ΣΕΚ με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επαναφέρει την πρόταση που έχει επανειλημμένα θέσει για να καλύψουν οι κτηνοτρόφοι ένα μέρος της τεράστιας αύξησης των τιμών ζωοτροφών, ενέργειας

κ.α. Ενδεικτικά είχε ζητήσει:

200 ευρώ ανά αγελάδα γαλακτοπαραγωγής και αγελάδα παραγωγής κρέατος.20 ευρώ ανά προβατίνα και γίδα, 5 εκατ. ευρώ σε όσους χοιροτρόφους έµειναν χωρίς κορονοενίσχυση70 ευρώ ανά χοιροµητέρα.

Στην επιστολή του ο ΣΕΚ αναφέρει:

«Αντί αυτού εσείς δώσατε µέχρι τώρα στην κυριολεξία ψίχουλα, τα οποία όµως πολλοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει.

Ζητάµε να µας πληροφορήσετε άµεσα για το συνολικό ύψος των χρηµάτων που δόθηκε στην κτηνοτροφία και για τα ποσά ενίσχυσης ανά ΚΑ∆ (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίρους, πουλερικά).

Έχουµε ενηµερώσει για το φλέγον αυτό ζήτηµα τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, µε τρεις επιστολές και επειδή θεωρούµε ότι η ενίσχυση που δόθηκε είναι ουσιαστικά «αντίδωρο», περιµένουµε από την Κυβέρνηση να ενισχύσει την κτηνοτροφία ουσιαστικά.

Αυτά που ζητήσαµε εµείς τα έδωσε ήδη η Ισπανία στους κτηνοτρόφους της για να στηρίξει την εγχώρια ζωική της παραγωγή και για να παραµείνει ο κλάδος ανταγωνιστικός, σε αντίθεση µε ότι έπραξε η Ελλάδα».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα