ΠΟΚΚ: Γιατί πρέπει να παραμείνει αργία η Κυριακή

Τη διαφωνία της με το άνοιγμα των κρεοπωλείων την Κυριακή 15 Νοεμβρίου εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Σε μιααπόφαση που έλαβε με συντριπτική πλειοψηφία η Διοίκηση της ΠΟΚΚ «διαφωνεί με τη λειτουργία των κρεοπωλείωνκαι προτείνει στους συναδέλφους να πράξουν κατά βούληση».

Όπως ανακοινώνεισχετικά η ΠΟΚΚ παραθέτοντας μια σειρά επιχειρημάτων:

«ΗΠανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (Π.Ο.Κ.Κ.) είναι ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανοτο οποίο αριθμεί πλέον των 15.000 μελών σε όλη τη χώρα

και λειτουργεί πάντα μεγνώμονα το συμφέρον του φίλου καταναλωτή. Από την έναρξη –εφαρμογή των μέτρωνγια την πανδημία στάθηκε απρόσκοπτα στοπλευρό του έκανε ότι ήταν δυνατό για τηνεξυπηρέτησή του και να μη λείψει κάτι από το τραπέζι του.

Ως εκ τούτου σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα των καταστημάτων  την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 η συντριπτική πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Κ.Κ  διαφωνεί  με τη λειτουργία των κρεοπωλείων και προτείνει στους συναδέλφους να πράξουν κατά βούληση.

Θεωρούμεότι η Κυριακή πρέπει να παραμείνει αργία ως έχει διότι η κατάργησή τηςεγκυμονεί κινδύνους οι οποίοι συντελούν στο να γίνει κατεστημένο. Η μέχρι τούδεεμπειρία μας έχει δείξει ότι επιχειρήματα του τύπου πως το καταναλωτικό κοινόαδυνατεί να ψωνίσει τις άλλες μέρες ή προς αποφυγή συγχρωτισμού ένεκα τηςπανδημίας στερείται λογικής λόγω του ότι όλες τις μέρες λειτουργίας τωνκαταστημάτων μας η κίνηση είναι από υποτονική έως ανύπαρκτη.

Παράλληλα η λειτουργία των καταστημάτων και τη Κυριακή αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της μικρομεσαίας επιχείρησης και καθίσταται ζημιογόνος για τον Κρεοπώλη. Επιπλέον, καταστρατηγεί το ιερό δικαίωμα του προσωπικού χρόνου των εργαζομένων με την οικογένεια και των επιλογών του καθενός γενικότερα».

Καταλήγοντας, η ΠΟΚΚ υπογραμμίζει: «έχουμε την εντύπωση πως η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή όχι μόνο ΔΕΝ τονώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον αλλά αποσκοπεί στην περαιτέρω παγίωση του εν λόγω μέτρου προς όφελος των αλυσίδων πολυεθνικού ενδιαφέροντος».

The post ΠΟΚΚ: Γιατί πρέπει να παραμείνει αργία η Κυριακή appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα