Πιο γενναίο και δίκαιο πρέπει να γίνει το Σχέδιο «Ηρακλής», λέει η ΓΣΕΒΕΕ

22:00 5/2/2020 - Πηγή: meatnews

Προκειμένου να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία και η επιχειρηματική κοινότηταγια τις νέες ρυθμίσεις και επιπτώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Νόμου «Πρόγραμμαπαροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις Πιστωτικών Ιδρυμάτων», η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησεακρόαση από τις αρμόδιες επιτροπές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρουσία τωνθεσμοθετημένων οργάνων και φορέων που θα διαχειριστούν το σχέδιο μείωσης των μηεξυπηρετούμενων δανείων, «Ηρακλής».

Στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων & τηςΔιαρκούς

Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε σήμεραΤετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς κατέθεσε τιςπαρατηρήσεις και τα ερωτήματα της Συνομοσπονδίας προς το σώμα του ΕλληνικούΚοινοβουλίου (επισυνάπτεται η συνολική τοποθέτηση). Συνοπτικά, τα θέματα πουτέθηκαν αφορούσαν:

- Προτεινόμενες ρυθμίσεις υπέρ των δανειοληπτών

- Προστασία της α’ κατοικίας

- Αξιολόγηση της λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης (Funds)

- Διαφάνεια και λογοδοσία για τον τρόπο διαχείρισης και τιμολόγησης τωνκόκκινων δανείων

- Εφαρμογή διεθνών καλών πρακτικών

Αναμφίβολα, το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και μια δεκαετία, έχει καλλιεργήσει στρεβλές στρατηγικές συμπεριφορές και έχει ουσιαστικά παραλύσει το τραπεζικό σύστημα και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ:

Οι λύσεις που απαιτεί η ελληνική οικονομία σήμερα δεν μπορεί να περιορίζονται στην επικέντρωση στη μια μόνο διάσταση του προβλήματος, που είναι οι τράπεζες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα μετατεθούν προς το μέλλον. Το σχέδιο «Ηρακλής» μπορεί και πρέπει να γίνει πιο γενναίο αλλά και κοινωνικά δίκαιο, υιοθετώντας έστω και τώρα δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την εμφάνιση αρνητικών φαινομένων.

The post Πιο γενναίο και δίκαιο πρέπει να γίνει το Σχέδιο «Ηρακλής», λέει η ΓΣΕΒΕΕ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα