Ολ. Τελιγιορίδου: Μπάχαλο οι πληρωμές και για τις ζωοτροφές

Πολύς ο λόγος για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. με θέμα τις υποκλοπές. Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, όμως, ο υπουργός ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με την Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτίνα Π.Ε. Καστοριάς

του ΣΥΡΙΖΑ, περιαυτολόγησε για το έργο της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως νιώθει περήφανος για τις επιδοτήσεις που έδωσε η κυβέρνηση για τις ζωοτροφές.

Ο κ. Τελιγιορίδου στιγματίζει τα λεγόμενα του υπουργού, εξηγώντας πως δεν μίλησε για τον αποκλεισμό πάνω από το 10% δικαιούχων και για τα μειωμένα ποσά πολλών άλλων, από τη στιγμή που μόνο στην Καστοριά αποκλείστηκαν εντελώς 52 κτηνοτρόφοι, ποσοστό πάνω από το 10%, ενώ πληρούσαν τα κριτήρια και είχαν δηλώσει εισόδημα. Επίσης αποκλείστηκαν οι νεοεισερχόμενοι παρόλο που αντικειμενικά δεν μπορούσαν να δηλώσουν εισόδημα. Χαρακτηριστικά, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ας ενημερώσει επίσης κάποιον τον υπουργό πως η κυβέρνησή του έχει καταργήσει στην πράξη το ακατάσχετο του λογαριασμού για επιδοτήσεις μέχρι τις 7.500 € που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2018. Αποτέλεσμα αυτού είναι να βλέπουν πολλοί κτηνοτρόφοι τα ποσά κατασχεμένα. Ας αφήσει ο υπουργός τα ψέματα και αν θέλει να είναι χρήσιμος ας λύσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα