Μεγάλη καμπάνια της EFSA για την πρόληψη της αφρικανικής πανώλους των χοίρων σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη

21:00 2/9/2020 - Πηγή: meatnews

Μια μεγάλη εκστρατεία με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να αποτραπείη εξάπλωση της αφρικανικής πανώλους των χοίρων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησεη Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA).

Η εκστρατεία,που έρχεται να συμπληρώσει ανάλογες προσπάθειες της Κομισιόν και άλλων διεθνώνοργανισμών, στοχεύει σε κράτη που βρίσκονται κοντά σε χώρες όπου είναι παρούσαη νόσος: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο,Βόρεια Μακεδονία,

Σερβία, Σλοβενία.

Τα βασικάμηνύματα: Εντοπισμός, πρόληψη, αναφορά

Επειδή μιαεπιδημία αφρικανικής πανώλους των χοίρων μπορεί να έχει καταστροφικέςεπιπτώσεις, ο εντοπισμός, η πρόληψη και η αναφορά είναι απαραίτητες για ναπεριοριστεί η νόσος. Αυτές είναι οι βασικές λέξεις της καμπάνιας η οποία θαεξελιχθεί με ενημερωτικά δελτία, γραφήματα, δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων καιάλλο υλικό.

Στόχοι και κοινό

Η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της ζωονόσου και στις εννέα χώρες. Απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων και ατόμων που έρχονται σε επαφή με οικόσιτους χοίρους και αγριόχοιρους, όπως οι χοιροτρόφοι και οι κυνηγοί. Για τις ανάγκες της καμπάνιας η EFSA θα συνεργαστεί επίσης με κτηνιατρικούς οργανισμούς, κυνηγετικούς συλλόγους, ομάδες αγροτών, τελωνειακούς υπαλλήλους, αστυνομία συνόρων, τοπικές κυβερνήσεις, τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιώτες.

The post Μεγάλη καμπάνια της EFSA για την πρόληψη της αφρικανικής πανώλους των χοίρων σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα