Κομισιόν: Δημόσια διαβούλευση για το μέλλον των αγροτικών περιοχών στην επόμενη 20ετία

Ευρεία δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έχει ξεκινήσει η Κομισιόν με όλους τους εμπλεκόμενους καικυρίως με τον τοπικό πληθυσμό των αγροτικών περιοχών.

Στόχος,να συγκεντρωθούν οι απόψεις των ενδιαφερομένων σχετικά με τις τρέχουσεςσυνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις αγροτικές περιοχές καθώς και τις αλλαγέςπου αναμένεται να επέλθουν έως το 2040.

Τηνπρωτοβουλία έχουν αναλάβει οι Επίτροποι Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης, JanuszWojciechowski, Συνοχής & Μεταρρυθμίσεων,

Elisa Ferreira, και η Αντιπρόεδροςγια τη Δημοκρατία και Δημογραφία Dubravka Šuica, προκειμένου να καταρτιστεί ένα«Μακροπρόθεσμο όραμα για τιςαγροτικές περιοχές» και να δημοσιευθεί σχετική Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το καλοκαίρι του 2021.

Τοερωτηματολόγιο διατίθεται στην ελληνικήγλώσσα και είναι ανοιχτό έως τις30/11/2020. Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα συμβάλουν στηνκατάρτιση της σχετικήςΑνακοίνωσηςτης Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Οιενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο ηλεκτρονικά στην σχετικήιστοσελίδα https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12525-Long-term-vision-for-rural-areas/public-consultation,με την απόκτηση πρόσβασης στο σύστημα ECAS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςκαι τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που υλοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδοέχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης. https://enrd.ec.europa.eu/enrd-thematic-work/long-term-rural-vision/long-term-rural-vision-portal_en .

The post Κομισιόν: Δημόσια διαβούλευση για το μέλλον των αγροτικών περιοχών στην επόμενη 20ετία appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα