ΗΠΑ: Χρηματοδότηση για έρευνα νέων μεθόδων κατά της σαλμονέλας

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο που προκαλεί ναυτία, έμετο και οξεία γαστρεντερίτιδα. Μεταδίδεται, μάλιστα, από τροφές που περιέχουν το συγκεκριμένο βακτήριο ή ακόμα με το άγγιγμα ζώων όπως τα κοτόπουλα και οι πάπιες. Αν και σαλμονέλωση είναι μια συνήθης λοίμωξη, όχι πολύ σοβαρή, σε περιπτώσεις που το βακτήριο μπει στην αιματική κυκλοφορία ατόμων υψηλού κινδύνου, τότε τα προβλήματα ίσως γίνουν κρίσιμα.

Με αυτό το δεδομένο, η Ένωση Πουλερικών και Αβγών των ΗΠΑ

ενέκρινε χρηματοδότηση, περίπου 119.000 δολαρίων, για ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα αξιολογεί τον κίνδυνο από τη σαλμονέλα, συγκρίνοντας εναλλακτικές προσεγγίσεις για τη ρύθμιση της ασθένειας στα πουλερικά, μέσω ειδικού προγράμματος που έχει καταρτιστεί.

Υπάρχει, γενικώς, η τάση για αλλαγή των προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνταν, μέχρι σήμερα, για την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης της σαλμονέλας στον άνθρωπο από ωμά πουλερικά, αλλά και η προσπάθεια νέων ρυθμιστικών πολιτικών για πιο ενισχυμένες παρεμβάσεις, ακόμα και στο επίπεδο των ζωντανών πτηνών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα, διότι ο κίνδυνος της σαλμονέλας είναι υπαρκτός στην αμερικανική βιομηχανία πουλερικών, αλλά και παγκοσμίως. Η έρευνα, δε, αυτή μπορεί να αποτελέσει το επιστημονικό θεμέλιο για την επιλογή των αποτελεσματικότερων παρεμβάσεων, προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις της σαλμονέλας στη δημόσια υγεία.

Πηγή: thepoultrysite.com

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα