Ευρωπαϊκή δέσμευση για καλή διαβίωση των ζώων

Οι διεπαγγελματικές οργανώσεις Interovic, Provacuno και JTT μόλις ξεκίνησαν ένα τριετές σχέδιο προώθησης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια, για την προώθηση της ευρωπαϊκής δέσμευσης για την καλή διαβίωση των ζώων.

«Καλή μεταχείριση των ζώων είναι επί του παρόντος μια έννοια που ζητεί η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών - το 95%, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο».  Η φροντίδα των ζώων και η προστασία του περιβάλλοντος που απαιτούν λύση προκειμένου να επιτευχθεί, με κάποιον τρόπο, η μείωση του άνθρακα για

το 2050, όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να ανταποκριθούν στη ζήτηση των καταναλωτών και να συμμορφωθούν με το ευρωπαϊκό σύμφωνο μηδενικών εκπομπών, οι διεπαγγελματίες για το αιγοπρόβειο κρέας, την INTEROVIC και την ουγγρική JTT και για το βόειο κρέας, PROVACUNO, κατέβαλαν όλες τις προσπάθειές τους για την επίτευξη ενός κοινού συμβιβασμού που υποστηρίζεται από την Ε.Ε. και επικεντρώνεται στην καλή διαβίωση των μηρυκαστικών.

Για να γίνει αυτό, οι τρεις οργανώσεις οριστικοποίησαν μια ευρωπαϊκή συμφωνία καλής μεταχείρισης των ζώων με στόχο την ενημέρωση του καταναλωτή, σχετικά με την προέλευση και τη φροντίδα που έχει ληφθεί για τα μηρυκαστικά. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αλλαγή που, σύμφωνα με προαναφερθέντες φορείς «θα φέρει επανάσταση στα συστήματα κατανάλωσης και στην παραγωγή σε μια πορεία που περνάει από τη βιωσιμότητα και την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων».

Μέσω αυτής της νέας τριετούς εκστρατείας (2022-2024) που αφορά την καλή διαβίωση των μηρυκαστικών σε ευρωπαϊκή κλίμακα, οι διεπαγγελματίες θέλουν να προβάλουν τη δέσμευσή τους στον τομέα, τα ζώα και στην κοινωνία. Πρόκειται για μια δέσμευση που ανέλαβαν οι αγρότες, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), την ισχύουσα νομοθεσία και την πρόοδο της επιστήμης.

Πηγή: euromeatnews.com

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα