Ευέλικτη και υγιεινή τροφή το κοτόπουλο για τους Αμερικανούς

Το Εθνικό Συμβούλιο Κοτόπουλου (NCC) των ΗΠΑ και η WATT Global Media παρουσίασαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης που αφορά τις αγορές των καταναλωτών στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το φρέσκο κοτόπουλο. Η μελέτη ανατέθηκε από το NCC και διεξήχθη διαδικτυακά από τις 30 Ιουνίου

- 5 Ιουλίου 2022, μεταξύ 537 ενηλίκων στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, το 99% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τρώνε γεύματα φτιαγμένα με φρέσκο κοτόπουλο περισσότερες από μία φορές το μήνα. Οι Αμερικανοί καταναλωτές προγραμματίζουν και αγοράζουν περισσότερο κοτόπουλο από άλλους τύπους πρωτεΐνης. Αναφέρουν, μάλιστα, πως επιλέγουν το κοτόπουλο εξαιτίας της διατροφικής αξίας του. Όταν ρωτήθηκαν για τις φρέσκες πρωτεΐνες που σκοπεύουν να καταναλώσουν τους επόμενους 6-12 μήνες, το 37% δήλωσε ότι σχεδιάζει να καταναλώσει περισσότερο κοτόπουλο, ενώ το 15% σχεδιάζει να καταναλώσει περισσότερο βόειο κρέας και το 14% σχεδιάζει να φάει περισσότερο χοιρινό.

Το 85% των ερωτηθέντων αναγνωρίζει ότι οι τιμές κοτόπουλου είναι υψηλότερες από ό, τι στην αρχή του έτους. Όταν ρωτήθηκαν γιατί πιστεύουν ότι αυτές οι τιμές αυξάνονται, το 52% δήλωσε υψηλότερες τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου, το 44% δήλωσε υψηλότερους μισθούς και ελλείψεις εργαζομένων σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού και το 42% ανέφερε υψηλότερες τιμές για ζωοτροφές κοτόπουλου. «Οι Αμερικανοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος για τα πάντα», δήλωσε ο Tom Super, ανώτερος αντιπρόεδρος επικοινωνιών της NCC. «Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι συνεχίζουν να βασίζονται στο κοτόπουλο ως μια υγιεινή και προσιτή πηγή πρωτεΐνης για να ταΐσουν τις οικογένειές τους».

Πηγή: euromeatnews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα