Επίσημος προσκεκλημένος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σόγιας στις ΗΠΑ η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Εκπρόσωπος της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. συμμετείχε στο Παγκόσμιο ΣυνέδριοΣόγιας μετά από επίσημη πρόσκληση του U.S. SOYBEAN EXPORT COUNCIL. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκεστο Σικάγο των ΗΠΑ από τις 19 έως τις 23 Αύγουστου 2019, συμμετείχαν 800επισκέπτες από 53 χώρες, με την Αγγελάκης Α.Ε. να έχει την τιμή να είναι ομοναδικός προσκεκλημένος από τη χώρα μας.

Η «Αγγελάκης» στο πλαίσιο της αναζήτησης αειφόρωνπρώτων υλών για τη διατροφή του κοτόπουλου, ενισχύοντας την

προστασία τουπεριβάλλοντος, ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στην πρόσκληση του USSEC καθώς η σόγια που παράγεται από Αμερικανούςκαλλιεργητές προέρχεται σε ποσοστό 96% από αειφόρες καλλιέργειες.

Μέσω της αειφόρας καλλιέργειαςαπό το 1980 έως σήμερα έχουν επιτευχθεί:

41% λιγότερες εκπομπές αερίων 42% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας66% λιγότερη διάβρωση του εδάφους

Η αειφόρος ανάπτυξηαποτελεί στόχο για κάθε εταιρεία που επιθυμεί να προστατεύσει το περιβάλλον καινα βοηθήσει στην μείωση της κλιματικής αλλαγής. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις οφείλουννα εξασφαλίσουν την παραγωγή οικονομικά προσιτών τροφίμων, εξετάζονταςπαράλληλα τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγή αυτή επηρεάζει το περιβάλλον.

Ο Θάνος Αγγελάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας,δήλωσε σχετικά:

«Η πρόσκληση πουδεχτήκαμε για συμμετοχή στο συγκεκριμένο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχανεταιρείες κολοσσοί του πρωτογενούς τομέα σε διεθνές επίπεδο, είναι αποτέλεσματης σταθερής στρατηγικής μας σε θέματα ποιότητας, καινοτομίας και ανάπτυξης, μετην παράλληλη υπευθυνότητά μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Από τησυμμετοχή μας αποκομίσαμε πολύ χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τοδιεθνές περιβάλλον και τις τάσεις στη διεθνή αγορά τροφίμων.

Μας δίνειικανοποίηση να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντάστους στόχους μας για βιώσιμη ανάπτυξη με διεθνή προσανατολισμό».

Στην πτηνοτροφία από το 1962

Η οικογένεια Αγγελάκηςξεκίνησε την ενασχόληση της με την πτηνοτροφία το 1962. Διατηρώντας της αξίεςτης παραδοσιακής πτηνοτροφίας η οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε με ζήλο καιμεράκι σε μία σύγχρονη, καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου. H νέα γενιάτης οικογένειας Αγγελάκη που βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας, δίνειδυναμισμό στην επιχειρηματική εξέλιξη, διαφυλάσσοντας τις οικογενειακές αρχέςκαι αξίες που φέρει το όνομα Αγγελάκης. Μια γνώση που περνάει από γενιά σεγενιά.

Σήμερα, η Αγγελάκης ΑΕμε έδρα τον Πούρνο Ευβοίας, απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζομένους,συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες αλυσίδες Super Market, έχει στο ενεργητικό τηςμακροχρόνιες συνεργασίες με εταιρείες μαζικής εστίασης, ενώ καταγράφειεξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 10 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα