Ελλάδα-Κύπρος: Κοινή στάση για νέα ΚΑΠ, στενή συνεργασία στα αγροτικά θέματα

Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Κώστα Καδή είχε χθες 25/10 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Η συνάντηση έγινε στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο ο κ. Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Η συζήτηση με τον Κύπριο υπουργό Γεωργίας είχε αντικείμενο τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και διμερή θέματα γεωργίας

και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΑΤ, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Με την Κύπρο έχουμε πολλά κοινά σαν μοντέλα γεωργίας. Αυτό τόσο από πλευράς προβλημάτων όσο και από πλευράς ευκαιριών. Αντιμετωπίζουμε και περνάμε τα μηνύματά μας και τις θέσεις μας σε επίπεδο Ε.Ε. από κοινού. Αυτό το μέτωπο είναι αρραγές και επιχειρούμε με συνεργασίες να το διευρύνουμε και σε άλλες χώρες.

Ζητάμε, λοιπόν, να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ, ζητάμε να διατηρήσουμε το επίπεδο των επιδοτήσεων στις χώρες μας, χωρίς να επηρεαστεί από την εξωτερική σύγκλιση, γιατί το μοντέλο των χωρών μας είναι τελείως διαφορετικό από το μοντέλο των κεντροευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, έχουμε ζητήματα διμερούς εμπορίου, όπου υπάρχει άψογη συνεργασία όσον αφορά τα προϊόντα μας, τα ελληνικά και τα κυπριακά, με πρώτο το χαλούμι, τη φέτα, την εκλεκτή κυπριακή πατάτα και τα κρασιά. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν αντιμετωπίζονται με άριστη συνεργασία».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, οι δύο υπουργοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα 26/10 κοινές επισκέψεις σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και βιοτεχνίες της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα