Αραχωβίτης για προκαταβολή Βασικής: «Η χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών»

Συνέχεια στην υπόθεση της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έβγαλε και πάλι εκτός προγραμματισμού τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της χώρας μας, με την μειωμένη πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Eνίσχυσης που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, αφήνοντάς τους έκθετους απέναντι στο νέο κύμα ακρίβειας και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγροεφόδια, ζωοτροφές κλπ.»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος και

πρώην υπουργός ΥΠΑΑΤ, Στ. Αραχωβίτης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έσπευσε να «κουκουλώσει» τις τεράστιες μειώσεις που είδαν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι.

«Οι έγκαιρες, σωστές, και χωρίς προβλήματα πληρωμές που καταβάλλονταν από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον παρελθόν και ο παραγωγικός κόσμος της χώρας μας οδηγείται μέρα με τη μέρα σε απόγνωση και οικονομικό μαρασμό. Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη για την χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών, που έγινε την περασμένη βδομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης, που μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος κατέθεσε σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και Επίκαιρη Ερώτηση που θα απαντηθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό.

«Ζητάμε να εξηγήσουν στους γεωργούς και κτηνοτρόφους μέσα στη Βουλή εάν, εν τέλει, είναι ανίκανοι να κάνουν δίκαιες και διαφανείς πληρωμές και γι' αυτό διαλέγουν να αντιμετωπίζουν “οριζόντια” όλους τους αγρότες ως υπόπτους» καταλήγει ο βουλευτής Λακωνίας.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα