Αυξημένες τον Φεβρουάριο οι διεθνείς τιμές σε βόειο και πρόβειο κρέας

15:00 5/3/2021 - Πηγή: meatnews

Στις 96,4 μονάδες κυμάνθηκε τον Φεβρουάριο η μέση τιμή των διεθνών τιμών κρέατος.

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που καταρτίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), οι τιμές στο κρέας σημείωσαν αύξηση 0,6 μονάδες (0,6%) συγκριτικά με τον Ιανουάριο, σηματοδοτώντας την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση.

Εξακολουθεί βέβαια να είναι 4,1 μονάδες (4,0%) χαμηλότερα από το επίπεδο του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Αναλυτικά, τον Φεβρουάριο οι διεθνείς τιμές για τα κρέατα βοοειδών και αιγοπροβάτων αυξήθηκαν κυρίως λόγω της περιορισμένης προσφοράς

στις βασικές χώρες παραγωγής, η οποία εντάθηκε από τις χαμηλότερες ποσότητες που έδωσε ο τομέας μεταποίησης στην Ωκεανία – η τελευταία εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του κοπαδιού της.

Αντίθετα, οι τιμές στο χοιρινό έπεσαν, με βασική αιτία τη χαμηλότερη ζήτηση από την Κίνα, σε μια στιγμή που σημειώνεται υπερπροσφορά αλλά και αύξηση των αδιάθετων χοίρων στη Γερμανία – που υφίσταται ακόμη τις συνέπειες της συνεχιζόμενης απαγόρευσης εξαγωγών σε ασιατικές αγορές.

Οι μειωμένες αγορές από την Κίνα επηρέασαν και τις παγκόσμιες τιμές κρέατος πουλερικών, παρά τα προβλήματα εφοδιασμού που επέφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ.

Συνολικά για τον τομέα τροφίμων, οι παγκόσμιες τιμές αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο για ένατο συνεχόμενο μήνα - ζάχαρη και φυτικά έλαια έκαναν το μεγαλύτερο άλμα.

Σύμφωνα με τον Δείκτη του FAO, οι τιμές στα τρόφιμα ήταν 2,4% υψηλότερα από τον Ιανουάριο 2021.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 1,7%, δείχνοντας μικτή εικόνα: Οι διεθνείς τιμές στις εξαγωγές βουτύρου αυξήθηκαν λόγω της κινεζικής ζήτησης που συναντήθηκε με την περιορισμένη προσφορά από τη Δυτική Ευρώπη. Οι τιμές των τυριών αντιθέτως μειώθηκαν, εν μέρει λόγω των υψηλών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης στα δημητριακά ήταν κατά μέσο όρο 1,2% υψηλότερος από τον Ιανουάριο. Οι τιμές του σόργου αυξήθηκαν 17,4%, λόγω της συνεχούς ισχυρής ζήτησης από την Κίνα. Οι τιμές στο καλαμπόκι, στο σιτάρι και στο ρύζι ήταν είτε σταθερές είτε ελαφρώς ανοδικές.

The post Αυξημένες τον Φεβρουάριο οι διεθνείς τιμές σε βόειο και πρόβειο κρέας appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Αυξημένες, Φεβρουάριο,afximenes, fevrouario