FAO: Μικρή άνοδος στις τιμές κρέατος

Ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων, κατά τον FAO, γενικά έχει παρουσιάσει πτώση τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που οφείλεται στις πτώσεις στους δείκτες των τιμών των δημητριακών, των φυτικών ελαίων και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αντιθέτως,αυξήθηκαν εκείνοι της ζάχαρης και του κρέατος.

Ο Δείκτης Τιμών Κρέατος διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 113,0 μονάδες τον Μάρτιο, ελαφρώς αυξημένος από τον Φεβρουάριο, αλλά μειωμένος κατά 6,3 μονάδες από ένα χρόνο πριν.

Τον Μάρτιο, οι τιμές για το βόειο κρέας αυξήθηκαν, καθώς επηρεάστηκαν από την άνοδο των εσωτερικών τιμών στις ΗΠΑ, όπου η προσφορά βοοειδών αναμένεται να είναι χαμηλότερη τους επόμενους μήνες.

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος αυξήθηκαν ελάχιστα, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών στην Ευρώπη αλλά και εξαιτίας των συνεχιζόμενων περιορισμών προσφοράς και της αυξημένης ζήτησης πριν από το Πάσχα.

Αντίθετα, οι τιμές του κρέατος πουλερικών μειώθηκαν για ένατο συνεχόμενο μήνα λόγω της συγκρατημένης παγκόσμιας ζήτησης εισαγωγών.

Οι τιμές του αιγοπρόβειου κρέατος ήταν επίσης χαμηλότερες κατά μέσο όρο, ακολουθώντας μια γενικότερη πτώση που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο, λόγω της αυξημένης ζήτησης πριν από το Πάσχα αλλά και οικονομικών παραγόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα