Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Διαλύεται η κυβέρνηση

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Ιταλία, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί – Διαλύεται η κυβέρνηση συνασπισμού.

Μιλώντας από το βήμα της ιταλικής βουλής, ο Κόντε εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ματέο Σαλβίνι, κατηγορώντας τον επικεφαλής της Λέγκα και υπουργό Εσωτερικών ότι ήταν «ανεύθυνος» και ότι «εργάστηκε μόνο για τα δικά του συμφέροντα και αυτά του κόμματός του», προκαλώντας την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στις

8 Αυγούστου.

Στην επίσημη ομιλία του στη Γερουσία, ο Κόντε κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι ότι «θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τη χώρα μας», τονίζοντας κυρίως τον κίνδυνο πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία.

«Θα ακούσω με προσοχή όλες τις ομιλίες σήμερα, αλλά προτίθεμαι να τελειώσω αυτήν την πολιτική μετάβαση, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβώ στον πρόεδρο (Σέρτζιο Ματαρέλα) μετά τη συνεδρίαση και θα υποβάλω την παραίτησή μου», είπε στη συνέχεια.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ευχαρίστησε τον Κόντε

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι επίκειται το τέλος του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

«Ό,τι κι αν συμβεί, ήθελα να σας πω ότι ήταν τιμή μας να εργαστούμε μαζί σε αυτή την κυβέρνηση», ανέφερε ο Ντι Μάιο, που είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός.

The post Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Διαλύεται η κυβέρνηση appeared first on inthecity.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα