Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση από κόμματα, φορείς και Δήμους

Ομαδικά «πυρά» εξαπέλυσαν εναντίον της κυβέρνησης τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αρμοδιοι φορείς και δήμαρχοι των νησιών, σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, με αποκορύφωμα το «πάγωμα» των επιτάξεων σε διάφορες περιοχές των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

ΣΥΡΙΖΑ

«Στο προσφυγικό η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυβερνά. Εδώ και επτά μήνες πάει από το κακό στο χειρότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, και καταλόγισε στη Νέα

Δημκρατία «ιδεοληψίες που την έχουν οδηγήσει στο απόλυτο μπάχαλο», με αποτέλεσμα «μια πρωτοφανή όξυνση στα νησιά μας, με την αύξηση των προσφυγικών ροών, τον υπερτετραπλασιασμό του πληθυσμού της Μόριας και με τον ΟΗΕ να καλεί για πρώτη φορά να κλείσει η δομή ενόψει του κινδύνου εκδήλωσης πανδημίας».

ΚΙΝΑΛ

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έταξε αποσυμφόρηση και τώρα κάνει επίταξη, το πιο αυταρχικό μέτρο που έχουμε δει τις τελευταίες πολλές δεκαετίες και ένα μέτρο που δεν λύνει το ζήτημα, ίσα ίσα το μεγαλώνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

ΚΚΕ

«Η ανακοίνωση του υπουργού, αποτελεί έναν ελιγμό της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων στα νησιά, προκειμένου να φρενάρει την ογκούμενη αγανάκτηση των νησιωτών και την απόφασή τους να απαντήσουν αγωνιστικά στην επικίνδυνη πολιτική της. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει σταθερός στη δημιουργία και κλειστών hotspot, που καθιστούν τα νησιά μας φυλακές προσφύγων και μεταναστών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Διεθνής Αμνηστία

Παραλλήλως, συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη είχε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αθήνα Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Τα κλειστά κέντρα αποτελούν σημαντική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Νομίζουμε ότι το αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση γιαυτό βλέπουμε και πλέον ότι έχει αλλάξει το αφήγημα των κλειστών κέντρων και έχουμε περάσει στα ελεγχόμενα κέντρα. Χρειάζονται ριζικές λύσεις και χρειάζονται τώρα», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Δήμος Δυτικής Λέσβου

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δηλώνει: «Δεν είναι στην αρμοδιότητά μας να καθορίσουμε θέσεις. Θα γίνει μια συζήτηση εξ αρχής και από μηδενική βάση. Εάν δεν γίνει η αποσυμφόρηση των νησιών, δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα άλλο. Δεν μπορούμε να συζητάμε με 25.000 ανθρώπους στοιβαγμένους στη Λέσβο».

Δήμος Χίου

«Πρέπει να δώσουμε λύσεις, πρέπει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση αυτή την ώρα την εμπιστοσύνη της με τους πολίτες», είπε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

The post Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση από κόμματα, φορείς και Δήμους appeared first on inthecity.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα