Υποψήφιος με την Ελληνική Λύση ο γνωστός στην ομογένεια Σωτήρης Τζούμας

19:36 15/6/2023 - Πηγή: dogma

Υποψήφιος με την Ελληνική Λύση στον Νότιο Τομέα της Αθήνας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας. Ο ίδιος μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») για την απόφασή του αυτή, αλλά και για τους δεσμούς του με την Ομογένεια.

«Εθνικός Κήρυκας»: Γιατί με την Ελληνική Λύση;

Σωτήρης Τζούμας: Ζούμε σε

μια εποχή όπου τα πάντα αμφισβητούνται, η πατρίδα μας βάλλεται πανταχόθεν, ιδανικά και αξίες της φυλής μας απαξιώνονται, τα πνευματικά και εθνικά μας αντανακλαστικά έχουν αμβλυνθεί. Η χωρίς φραγμούς «σαλαμοποίηση» κατά την ρήση του πεφιλημένου μου πνευματικού πατρός, αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, η παγκοσμιοποίηση δηλαδή όπως μας την… σερβίρουν, συνιστά προσβολή στα ιερά και τα όσια του γένους μας. Και κανείς δεν ανησυχεί! ’Η ανησυχούν ελάχιστοι!
Αυτούς τους ελάχιστους, που ανησυχούν για την κατάντια της πατρίδας μας, την πάλαι ποτέ ορθόδοξη Ελλάδα, που αντιδρούν στους ανθελληνικούς και αντίχριστους νόμους και αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, αποφάσισα να στηρίξω και να συστρατευτώ σ’ αυτόν ακριβώς τον αγώνα: να κάνουμε την Ελλάδα ξανά υπερήφανη, που να μην διώχνει τα παιδιά της στην ξενιτιά, που να εκμεταλλεύεται η ίδια τα κάλλη της, τον φυσικό και ορυκτό της πλούτο και να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στο σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων. Συστρατεύτηκα με έναν άνθρωπο που ηγείται ενός κόμματος που έως σήμερα έχει δείξει συνέπεια λόγων και έργων. Ο κ. Βελόπουλος εκφέρει λόγο εθνικό, πατριωτικό, όχι σοβινιστικό ή ρατσιστικό και αυτό είναι κάτι που με εκφράζει και θεωρώ ότι έχει ανάγκη η πατρίδα μας σ’ αυτήν την εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε».

«Ε.Κ.»: Μιλήστε μας για τη σχέση σας με την Ομογένεια.

Σωτήρης Τζούμας: Γεννήθηκα στην μυροβόλο Χίο με πλούσια ναυτική ιστορία και παράδοση. Πολλοί Χιώτες ταξιδεύουν στους ωκεανούς και άλλοι ξενιτεύτηκαν για να δώσουν ευκαιρίες στα παιδιά τους. Εχω ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική, έχω αγαπημένα συγγενικά μου πρόσωπα στην Αμερική και στην Ευρώπη και πολλούς φίλους ανά την Οικουμένη. Είχα την τιμή και την ευλογία να ζήσω από κοντά τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο και να διδαχθώ πολλά από την σοφία του και την ηγετική πνευματική παρουσία του. Συνεργάστηκα κατά τα έτη που ήμουν στη Νέα Υόρκη με τον «Εθνικό Κήρυκα» και ο Αντώνης Διαματάρης υπήρξε για μένα δάσκαλος και πολύτιμος οιακοστρόφος. Εχω φίλους εκεί με τους οποίους ακόμη επικοινωνώ μέχρι σήμερα και τους θεωρώ συνέχεια της ζωής μου.
Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της Ομογένειας. Για την διατήρηση της πίστης, της γλώσσας, της ελληνορθόδοξης ταυτότητας των Ελλήνων της Διασποράς. Εχω ασχοληθεί δημοσιογραφικά με γεγονότα που απασχολούν την Ομογένεια και προσπαθώ με τις μικρές μου δυνάμεις να προβάλλω τα δίκαια αιτήματα των αδελφών μας. Αλλοτε ψέγω τα κακώς κείμενα, κυρίως στον εκκλησιαστικό χώρο, προσπαθώντας να συμβάλλω στην λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ομογένεια.

«Ε.Κ.»: Ποιες οι φιλοδοξίες σας αν βρεθείτε στη Βουλή;

Σωτήρης Τζούμας: Να συμβάλλω στην διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας για την πατρίδα μας. Να στηρίξω υγιείς δυνάμεις που αγαπούν τον τόπο μας, την ιστορία του και τις παραδόσεις του. Να υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας. Οχι με ρατσισμό ή φονταμενταλισμό. Αλλά με έμπνευση από τις διαχρονικές αξίες του γένους μας.
Οπως γράφει και στην διακήρυξη του κόμματος που στηρίζω, να αγωνιστώ «για μια Ελλάδα με σύνορα και τον Ελληνισμό χωρίς σύνορα».

«Ε.Κ.»: Στους ομογενείς τι θα λέγατε;

Σωτήρης Τζούμας: Υποκλίνομαι στον όπου Γης Ελληνισμό, για την φλόγα που καίει στα στήθη του, για την φιλοπατρία του και την αγάπη του στην Εκκλησία. Οι ομογενείς είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στα πέρατα της Οικουμένης.
Κρατάτε αδέλφια, την θρησκεία και την γλώσσα. Αυτά τα δύο αποτελούν την ιερή παρακαταθήκη των γονιών και των προγόνων σας. Ισως εσείς μας μεταλαμπαδεύσετε τα ιδανικά της φυλής μας, που εμείς εδώ στην μητροπολιτική Ελλάδα, απεμπολήσαμε.
Εύχομαι να έχετε υγεία, να δημιουργείτε, να προοδεύετε και να μην ξεχνάτε ποτέ την μάνα Ελλάδα, που μπορεί κάποιοι να «κουρέλιασαν», με τον αγώνα όμως όλων και την βοήθεια την δική σας, θα ορθοποδήσει και θα μεγαλουργήσει.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/

The post Υποψήφιος με την Ελληνική Λύση ο γνωστός στην ομογένεια Σωτήρης Τζούμας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποψήφιος, Ελληνική Λύση, Σωτήρης Τζούμας,ypopsifios, elliniki lysi, sotiris tzoumas