Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών για την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικ. Θρόνου- Προεξήρχε ο Αμερικής

21:20 26/5/2024 - Πηγή: dogma

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 26-28 Μαΐου και το θέμα του είναι “Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Θα ακολουθήσει η 1η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής των Αρχόντων στις 29 Μαΐου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για την προσφορά της Μητρόπολης για την ευοίωνη περίσταση.

Ο Σεβασμιώτατος Ελπιδοφόρος παρουσίασε κήρυγμα πάνω στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας για τη θεραπεία του παραλύτου στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ κοντά στα Ιεροσόλυμα. Όταν ο Χριστός είπε “Θέλεις να θεραπευτείς;”, ο άρρωστος του απάντησε: “Κύριε, δεν έχω κανέναν να με βάλει στην κολυμβήθρα, όταν το νερό αναδεύεται”. Η ουσία του κηρύγματος ήταν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να είναι το άτομο που χρειάζεται βοήθεια και ότι κάθε χριστιανός πρέπει να είναι αυτός που θα βοηθήσει τους ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία – πνευματική, σωματική ή ψυχική.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απηύθυνε τους χαιρετισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και παρουσίασε τον Άρχοντα και Ανώτατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Σάββα Τσίβικο, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της τιμής στη μνήμη των Κυπρίων που έχασαν τη ζωή τους το 1974 και της συνέχισης του αγώνα για την Κύπρο”.

The post Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών για την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικ. Θρόνου- Προεξήρχε ο Αμερικής appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεία Λειτουργία, Μητρόπολη Αθηνών, Διεθνούς Συνεδρίου, Αρχόντων, Οικ, Θρόνου- Προεξήρχε, Αμερικής,theia leitourgia, mitropoli athinon, diethnous synedriou, archonton, oik, thronou- proexirche, amerikis