Ρουμάνοι θεολόγοι από τη Ρώμη αποπεράτωσαν τις σπουδές τους

15:38 3/7/2023 - Πηγή: dogma

Το Σάββατο 1 Ιουλίου, στο παρεκκλήσι της «Κοίμησης της Θεοτόκου» στις εγκαταστάσεις του Επισκοπικού Κέντρου στη Ρώμη, η τρίτη γενιά φοιτητών της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής «Ιουστινιανός Πατριάρχης» από το Βουκουρέστι ορκίστηκαν και περάτωσαν τις σπουδές τους και μαζί τους ορκίστηκαν και έξι απόφοιτοι μεταπτυχιακών προγραμμάτων της ίδιας σχολής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με λειτουργίας. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Atanasie de Bogdania, Αρχιεπίσκοπος-Βικάριο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Μητρόπολης, πλαισιωμένος από συμβούλιο κληρικών. 

Εκ μέρους της Ορθόδοξης Θεολογικής

Σχολής «Ιουστινιανός ο Πατριάρχης» συμμετείχε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Δρ Marian Vild, ο πατέρας του Παν. επίτιμος δρ. Ștefan Buchiu, πατέρας λεκτ. πανεπιστήμιο Zaharia Matei και ο διάκονος George Șerban, ενώ την Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ιταλική Δημοκρατία εκπροσώπησε η Corina Lefter, πρώτη γραμματέας του διπλωματικού ιδρύματος.

Ο ιεράρχης απηύθυνε συγχαρητήριο λόγο στους αποφοίτους της τάξης του 2023, τονίζοντας τη σημασία αυτής της στιγμής τόσο για τους αποφοίτους όσο και για ολόκληρη την Εκκλησία, προτρέποντάς τους να γίνουν ευάρεστοι δούλοι του Θεού στις κοινότητες που θα ζήσουν.

The post Ρουμάνοι θεολόγοι από τη Ρώμη αποπεράτωσαν τις σπουδές τους appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα