«Πώς μπορώ να πω στους Ρώσους «Ο Χριστός είναι ανάμεσά μας» αν ευλογούν τον πόλεμο»

11:23 14/4/2022 - Πηγή: dogma

Όλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες πρέπει να καταδικάσουν τις δολοφονίες στην Ουκρανία, διαφορετικά θα είναι όλες συνένοχοι στους θανάτους, όσων σκοτώθηκαν, και στην βία εναντίον των παιδιών, που βιάστηκαν από τους κατακτητές, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Kurashvili.

«Δήθεν ο ρωσικός στρατός, που μπήκε στην Ουκρανία, είχε σχέδια να σταματήσει το LGBT Pride, αλλά αυτός ο στρατός

βιάζει όλους, όσους συναντάει στον δρόμο» φέρεται να είπε ο ιερέας, τον οποίο παραθέτει ο θεολόγος Mamuka Putkaradze.

«Κατά τη γνώμη τους, αυτός είναι ο «ιερός» στρατός τους, που μπήκε στην Ουκρανία και βίασε 10χρονα κορίτσια, πυροβολούσε τους γονείς μπροστά στα παιδιά, για να τα θυμούνται όλα αυτά και να αγαπούν το ρωσικό έθνος, δείτε, αυτό δεν είναι η πνευματική υποκρισία;!»
«Πολλοί νομίζουν, ότι η Ορθοδοξία είναι η σωστή αναγνώριση και τήρηση των δογμάτων, αλλά δεν είναι έτσι! Γιατί χρειάζεσαι αυτή την πίστη, αν είσαι ψεύτης, δολοφόνος και εισβολέας;! Βιασμός παιδιών και γυναικών… Αυτό δεν είναι Ορθοδοξία!», σημείωσε.

Και συνέχισε: «Και, όποιος σιωπά για όλα αυτά, είναι συμμέτοχος σε αυτές τις δολοφονίες, είμαστε όλοι συμμέτοχοι!. Υπάρχει αυτή η παράδοση στην Ορθοδοξία, ότι, αν δεχόμουν έναν Ορθόδοξο ιερέα από μια άλλη τοπική εκκλησία στον ναό μου, θα έπρεπε να κάνουμε μια Λειτουργία μαζί και σε μια συγκεκριμένη στιγμή θα έπρεπε να πούμε ο ένας στον άλλο «Ο Χριστός είναι ανάμεσά μας» και πώς μπορώ να πω αυτά τα λόγια σε εκείνους τους ρώσους ιερείς, που προσεύχονται και ευλογούν αυτόν τον «ιερό πόλεμο»;!

Τέλος κατέληξε, σύμφωνα με όσα παραθέτει ο θεολόγος Mamuka Putkaradz : «Μπορεί ο Χριστός να είναι ανάμεσά μας; Πού είναι ο Χριστός; Αυτό δεν είναι Ορθοδοξία, δεν είναι Χριστιανισμός! Και όλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους σε αυτές τις δολοφονίες, διαφορετικά θα είμαστε όλοι συνένοχοι στους θανάτους εκείνων, που σκοτώθηκαν, και στη βία εναντίον των παιδιών!»

© Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας.

The post «Πώς μπορώ να πω στους Ρώσους «Ο Χριστός είναι ανάμεσά μας» αν ευλογούν τον πόλεμο» appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Ρώσους Ο Χριστός,pos, rosous o christos