Πατριάρχης Κύριλλος: Οι δυνάμεις του κακού διαρρηγνύουν την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών

11:16 2/9/2021 - Πηγή: dogma

«Είθε η Υπεραγία Θεοτόκος να βοηθήσει στη διατήρηση της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία διαρρηγνύεται σήμερα από δυνάμεις του κακού», τόνισε ο Αγιώτατος και συνέχισε: «Και γνωρίζουμε όσα συμβαίνουν σήμερα στην Παγκόσμια Ορθοδοξία, πώς αυτές οι δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες τη δεινότατη κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία, αγωνίζονται να διαρρήξουν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και εν μέρει επιτυγχάνουν. Το παράδειγμα είναι η εφάμαρτη και δυσκατανόητη επίσκεψη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στο Κίεβο και το συλλείτουργό του με τους σχισματικούς».

Όπως επεσήμανε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος, το γεγονός «για άλλη μια φορά αποδεικνύει εκείνην τη δυσκολότατη πορεία, την οποία διανύει η Εκκλησία του Χριστού».

«Πιστεύουμε ωστόσο ότι παρά τις διαιρέσεις και τα σχίσματα με τη χάρη του Θεού θα διαφυλαχθεί η Εκκλησία και θα οδηγήσει τα πιστά τέκνα της μέχρι το τέλος της ιστορίας. Και σε αυτή την ελπίδα για την ακλόνητη δύναμη της χάριτος, που ενυπάρχει στην Εκκλησία, εδράζεται η ελπίδα και η ικανότητά να υπερβαίνουμε στην προσωπική μας ζωή την αμαρτία και την αδικία και να επιδιώκουμε τη σωτηρία, που μας χαρίσθηκε εν τω Ιησού Χριστώ, ο Οποίος ήλθε στον κόσμο μέσω της Υπεραγίας Αυτού Μητρός και Παρθένου Θεοτόκου, την ένδοξη Κοίμηση της Οποίας γεραίρουμε σήμερα», συνόψισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

The post Πατριάρχης Κύριλλος: Οι δυνάμεις του κακού διαρρηγνύουν την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα