Πανηγυρικός Εσπερινός για την Εορτή του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου στην πόλη των Τρικάλων

21:05 22/5/2023 - Πηγή: dogma

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών, η πόλη των Τρικάλων υποδέχθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 την Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου καταγομένου και εν Τρικάλοις Αθλήσαντος.

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην πόλη των Τρικάλων.

Την Τιμία Κάρα του Αγίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων εκόμισε ο Ιερομόναχος π. Βαρλαάμ Βαρλααμίτης και την υποδέχθηκε στα Προπύλαια

του Ιερού Ναού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής Χοροστάτησε ο κ. Δαμασκηνός και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος Νικόλαος και για την δύναμη που πρέπει να αντλούμε οι χριστιανοί από τους Αγίους μας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, αλλά και όλο τον ευλαβή και πιστό λαό και τις αρχές του τόπου οι οποίοι με την αγάπη τους προς τον Άγιο Νικόλαο, λάμπρυναν και φέτος τον εορτασμό του.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατη Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς, θαυματουργού και χαριτόβρυτης Αγίας Κάρας και της αγίας εικόνος του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου σε οδούς της ενορίας, με την συμμετοχή των Αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία εκπροσώπων αρχών του τόπου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

The post Πανηγυρικός Εσπερινός για την Εορτή του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου στην πόλη των Τρικάλων appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανηγυρικός Εσπερινός, Εορτή, Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου, Μετσόβου, Τρικάλων,panigyrikos esperinos, eorti, agiou endoxou neomartyros nikolaou, metsovou, trikalon