Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Σερβίας

13:02 11/11/2022 - Πηγή: dogma

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2022 στην έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι συνάντηση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου με τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο, ο οποίος με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου αφίχθη στην πρωτεύουσα της Σερβίας στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος, ο βικάριος του Αγιωτάτου Πατριάρχη Σερβίας Επίσκοπος Μορτσάν Σάββας, ο σύμβουλος

του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Βελιγράδι πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσιεφ, ο ασκών χρέη αναπληρωτή προέδρου του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο ιδιαίτερος του προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Αλέξανδρος Γερσόφ και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Υποστηρίξεως Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού Ε. Σκοπένκο.

Σε θερμή ατμόσφαιρα αλληλοκατανόησης οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στον ορθόδοξο κόσμο, την κατάσταση των σχέσεων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Σερβίας και Ρωσίας και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξής των, καθώς και άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος αντήλλαξαν αναμνηστικά ενθύμια.

Μετά το πέρας της συναντήσεως στο Πατριαρχείο παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

The post Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Σερβίας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βολοκολάμσκ Αντώνιος, Πατριάρχη Σερβίας,volokolamsk antonios, patriarchi servias