Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Παναγίας «ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ» στη Μητρόπολη Τρίκκης (ΦΩΤΟ)

16:04 1/10/2023 - Πηγή: dogma

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Κληρικών της πόλεως και των χωρίων, αλλά και πολλών χριστιανών οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέσθηκε η μοναχική κουρά (ρασοευχή) του κ. Παναγιώτου Γκανάτσιου από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον νέο μοναχό το όνομα Δανιήλ, προς τιμή του

Αγίου Δανιήλ, αλλά και προς τιμή του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Δανιήλ Γούβαλη, ο οποίος ήταν ο πρώτός Πνευματικός του νέου Μοναχού.

Κατά την ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε τη σημασία αφιερώσεως ενός νέου ανθρώπου στον Θεό και στην Εκκλησία, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νέο μοναχό Δανιήλ, συνεχάρη τους γονείς και οικείους του για τη χριστιανική αγωγή που του προσέφεραν και υπογράμμισε στο πυκνό εκκλησίασμα τη σημασία της προσελεύσεως ενός νέου στο μοναχισμό.

Πριν το τέλος του Εσπερινού το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καραθανάσης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την εορτή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

The post Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Παναγίας «ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ» στη Μητρόπολη Τρίκκης (ΦΩΤΟ) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανηγυρικός Εσπερινός, Παναγίας ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ, Μητρόπολη Τρίκκης ΦΩΤΟ,panigyrikos esperinos, panagias gorgoepikoou, mitropoli trikkis foto