Ο Χρυσός Σταυρός της Μητροπόλης Αιτωλίας στην Αθηνά Παπαχρήστου που δώρισε ασθενοφόρο- Φωτό

20:46 13/12/2023 - Πηγή: dogma

Στις ιερές ακολουθίες, που τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα, ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, προσκεκλημένος του  Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Το πρωί της Τρίτης 12ης Δεκεμβρίου 2023 τελέσθηκαν η Ακολουθία του Όρθρου και η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Ταλαντίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός μάλιστα  τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση, τον

Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, την ευεργέτιδα του Νοσοκομείου και ολοκλήρου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, ερίτιμο κ. Αθηνά Παπαχρήστου η οποία δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ.

Κατά την προσφώνησή του, τόνισε ότι η κυρία Παπαχρήστου «έλαβε μια τολμηρή και ασύγκριτης αγάπης απόφαση, να εκποιήσει ένα ακίνητο της προσωπικής της περιουσίας, με σκοπό να αγοράσει ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσει στην υπηρεσία του Νοσοκομείου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Θέλησε με την δωρεά της αυτή να μην νιώσει κανένας άλλος άνθρωπος την δοκιμασία που έζησαν αυτή και ο σύζυγός της. Για την πράξη της αυτή, την συνεχάρησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Κυβερνήσεως. Αισθανθήκαμε και εμείς την ανάγκη, σήμερα, κατά την διάρκεια αυτής της λαμπράς πανηγύρεως να της εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, αποδίδοντάς της, την ανώτατη τιμητική διάκριση, τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως και είμαι βέβαιος, ότι η πρωτοβουλία μας αυτή απηχεί και τα δικά σας συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό της.

Κυρία Αθηνά μάς κάνατε υπερήφανους και αφήνετε αιώνιο παράδειγμα και παρακαταθήκη ευεργέτου. Μακάρι και άλλοι να μιμηθούν το παράδειγμά σας και την γενναία σας απόφαση. Εμείς πάντοτε θα σας μνημονεύουμε με περισσή ευγνωμοσύνη, θα ενθυμούμαστε την μεγάλη προσφορά που κάνατε και την αγάπη που δείξατε για αυτήν την κοινωνία, της οποίας είστε επίλεκτο μέλος».

Πηγή: agrinionews.gr

The post Ο Χρυσός Σταυρός της Μητροπόλης Αιτωλίας στην Αθηνά Παπαχρήστου που δώρισε ασθενοφόρο- Φωτό appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσός Σταυρός, Μητροπόλης Αιτωλίας, Αθηνά Παπαχρήστου, - Φωτό,chrysos stavros, mitropolis aitolias, athina papachristou, - foto