Μοναχική κουρά π. Αρσενίου Μπουρουϊάνα στην Ι.Μ. Γόλας

18:35 14/8/2023 - Πηγή: dogma

Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Αυγούστου 2023, στην ιστορική Ι.Μ. Γόλας στον Ταΰγετο, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε, σε κατανυκτικό κλίμα, η μοναχική κουρά του θεολόγου κ. Χρήστου Μπουρουιάνα, ο οποίος έλαβε το όνομα Αρσένιος. Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμπροσευχήθηκαν κληρικοί τόσο της τοπικής μας Εκκλησίας όσο και από άλλες περιοχές της Πατρίδας μας, μοναχοί και μοναχές από Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και αρκετοί προσκυνητές.

Στην

ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης  αρχικά μίλησε για τις δυσκολίες που έχει η ζωή του άγαμου κληρικού και για την ανάγκη απόλυτης αφοσίωσής του στον Πανάγαθο Θεό, από Τον οποίο θα πρέπει να αντλεί δύναμη, ώστε αφενός να σηκώνει τον προσωπικό του σταυρό, αφετέρου να αποβεί στήριγμα για τους υπόλοιπους χριστιανούς ακτινοβολώντας την γαλήνη του Παραδείσου.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να προσευχηθούν ώστε ο π. Αρσένιος να μην καμφθεί από τις δοκιμασίες που θα συναντήσει στο διάβα του και να αποδειχθεί άξιος εργάτης του Κυρίου, με εφόδια την βαθιά πίστη, την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη και την υπακοή, που τον χαρακτηρίζουν ως άτομο, σε συνδυασμό με την θεολογική του κατάρτιση.

Ακολούθως, και αφού ενθυμήθηκε ότι τέτοια ημέρα πριν 59 χρόνια τελέσθηκε η δική του μοναχική κουρά, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επαίνεσε τους γονείς του νέου μοναχού, οι οποίοι ερχόμενοι από τη Ρουμανία κατάφεραν να ορθοποδήσουν με σκληρή δουλειά και το κυριότερο να προσφέρουν στην αλλοπρόσαλλη κοινωνία μας  δύο άξιους ανθρώπους, τον π. Αρσένιο και τον αδελφό του Νεκτάριο. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε το νέο μοναχό ότι θα βρίσκεται δίπλα του ώστε να τον στηρίξει πνευματικά και να τον καθοδηγήσει, ενώ του ευχήθηκε να έχει τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, του οποίου πλέον το όνομα φέρει.

(φωτογραφίες: Γεώργιος Αλατσάς)

The post Μοναχική κουρά π. Αρσενίου Μπουρουϊάνα στην Ι.Μ. Γόλας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μοναχική, Αρσενίου Μπουρουϊάνα, Ι Μ, Γόλας,monachiki, arseniou bourouiana, i m, golas