Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

18:36 4/8/2023 - Πηγή: dogma

Επίκεντρο του εορτασμού στη Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος μεγαλοπρεπής Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει τα μεσάνυκτα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7μ.μ. θα τελεστεί η 5η Αυγουστιάτικη Παράκληση, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου Δημητριάδος

κ. Ιγνατίου και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού, αφιερωμένη στην Παναγία, που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου. Στην Μουσική εκδήλωση θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, υπό την δ/νση του Μαέστρου Βασιλείου Τασούδη. Συμπράττουν μαζί της: Ζεμπίλας Κωνσταντίνος – τραγούδι, Βαρελά Ελεάννα – τραγούδι, Καπανιάρης Γιώργος – μπουζούκι, Φουτζόπουλος Γιώργος – κανονάκι, Χιώτογλου Νίκος – πιάνο.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ναό της Μεταμορφώσεως Βόλου φιλοξενούνται τα ιερά Λείψανα του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, του Ισαποστόλου, που θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ναό έως την Τρίτη 8/8.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

Την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζουν επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Μεταμορφώσεως Ζαγοράς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου – Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Βελίκα Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

The post Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Μητρόπολη Δημητριάδος appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα