Λαμπρός εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στην Ιεράπετρα

10:35 30/4/2022 - Πηγή: dogma

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ιστορία και στη θαυμαστή αποκάλυψη του Αγιάσματος της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινουπόλεως, όπου αναβλύζει το θαυματουργό ύδωρ-αγίασμα. Όπως  υπογράμμισε, είναι πολυάριθμες οι θαυματουργές θεραπείες

κατά τη διάρκεια των αιώνων χάρη στην Ζωοδόχο Πηγή, την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία αναβλύζει «Θείον ύδωρ αθάνατον» και προχέει «ρείθρα ζωής αέναα» σε όλους όσοι με πίστη προστρέχουν σ’ Αυτήν.

Επίσης, ο Σεβ. ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει την μητρική πρεσβεία, την σκέπη και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, και να χαρίζει σε όλους «ρώσιν και θεραπείαν και συμφορών απολύτρωσιν», όπως είναι ο εν εξελίξει πόλεμος μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ουκρανία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμ. Οικονόμος Παντελεήμων Καββουσανός, Εφημέριος της Ενορίας Κάτω Χωριού, ο Αιδεσιμώτατος Ιερεύς Ευάγγελος Γκιάλπης, Εφημέριος της Ενορίας Επισκοπής, ο Οσιολ. Ιερομόναχος Τίτος Ματαλλιωτάκης, Αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους έψαλε ιεροψαλτικός χορός με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι η Αντιδήμαρχος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας, και αρκετοί πιστοί διαμένοντες και καταγόμενοι από το ιστορικό αυτό χωριό της Ιεράπετρας.

The post Λαμπρός εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στην Ιεράπετρα appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα