Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να ανοίξουμε τις θύρες της ψυχής μας και να αποδιώξει ο Χριστός τα πνευματικά μας σκοτάδια

11:49 30/5/2022 - Πηγή: dogma

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στο θαύμα του εκ γενετής Τυφλού από τον Θεάνθρωπο και φιλάνθρωπο Κύριο. Μεταξύ άλλων είπε: «Ούτε αυτός αμάρτησε ούτε οι γονείς του, αλλά για να φανερωθεί η δόξα του Θεού γεννήθηκε τυφλός, απάντησε ο Κύριος στους απορημένους μαθητές του στη θέα του εκ γενετής τυφλού. Και επειδή ο Χριστός είπε «όταν εν τω κόσμω ω, φως ειμί του κόσμου», απέδειξε ότι Εκείνος είναι το πραγματικό φως

και μπορεί να ανοίξει τα πνευματικά μας μάτια, για να συνειδητοποιήσουμε την ψυχική μας κατάσταση. Απεναντίας οι Φαρισαίοι, παρόλο που καθημερινά μελετούσαν και ερμήνευαν τις Γραφές, δεν μπόρεσαν να αποδεχτούν το θαύμα του εκ γενετής τυφλού και το φως του Χριστού, αλλά προσκολλημένοι στο γράμμα του νόμου τον θεωρούσαν και πάλι αμαρτωλό, επειδή παραβίασε την αργία του Σαββάτου… Γιατί το Φως δεν αντέχεται από όλους. Και δεν το αντιλαμβάνονται όλοι. Πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να εισέλθει στις ψυχές των ανθρώπων. Και η ψυχή του εκ γενετής τυφλού ήταν καθαρή και είχε ανοίξει τα πορτοπαράθυρά της και εισέλθε το Φως το νοητό του Χριστού, που του χάρισε και το νοητό, το πνευματικό. Και ομολόγησε το Πιστεύω Κύριε… Ας προσπαθήσουμε και εμείς όλοι να αποδεχτούμε τον Χριστό ως Φως, να τον εμπιστευθούμε, να υπακούσουμε στους λόγους Του και να φωτισθούμε πνευματικά με το αληθινό Φως, το οποίο φωτίζει και αγιάζει κάθε ανθρώπο ερχόμενο στον κόσμο. Ας ανοίξουμε τις θύρες της ψυχής μας, να τον προσκαλέσουμε να έλθει να μας φωτίσει, να μας ζεστάνει και να αποδιώξει τα πνευματικά μας σκοτάδια. Αμήν.».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος του Ι. Μ. Ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης και Μαρία Ρουμελιωτάκη.

The post Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να ανοίξουμε τις θύρες της ψυχής μας και να αποδιώξει ο Χριστός τα πνευματικά μας σκοτάδια appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιεραπύτνης Κύριλλος, Χριστός,ierapytnis kyrillos, christos