Η τελετή αποφοίτησης στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Κλουζ-Ναπόκα

17:40 30/6/2023 - Πηγή: dogma

Στη Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου «Babeș-Bolyai» (UBB) στο Cluj-Napoca, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2023. Οι απόφοιτοι των πανεπιστημιακών σπουδών πτυχίου και μεταπτυχιακού έδωσαν ευχαριστίες στον Θεό για όλα τα δώρα που ξεχύθηκαν στα χρόνια των σπουδών και βίωσαν τη χαρά και τη συγκίνηση του ισολογισμού αυτής της περιόδου.

Στο Παρεκκλήσι της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη «Nicolae Ivan», παρουσία αποφοίτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών,

ο Σεβασμιώτατος Benedict Bistrițeanul, Βικάριος Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Vad, Feleac και Cluj, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. , πλαισιωμένος από χορεία ιερέων, δασκάλων και διακόνων, στην οποία συμμετείχε ο αντικοσμήτορας της σχολής π. Καθ. Δρ. Adrian Podaru. Ο ιεράρχης έδωσε διδακτικό λόγο με τίτλο «Πτυχιούχοι θεολόγοι, μπροστά σε μια νέα αρχή». Τ

Στην αίθουσα «Auditorium Maximum» του UBB πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης, στην οποία παρέστησαν οι απόφοιτοι, ο π. Αντρέι, ο Αρχιεπίσκοπος Vad, Feleac και Cluj και ο Μητροπολίτης Cluj, Maramureş και Sălaj, Π.Σ. π. Επίσκοπος Βενέδικτος. Bistrițeanul, το διδακτικό προσωπικό, τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αποφοίτων.

Οι δύο ιεράρχες μίλησαν και απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα, ο κοσμήτορας της σχολής αρχιμ. Καθ. Δρ. Teofil Tia, και ο σύμβουλος έτους της τάξης του 2023, Καθ. Dr. Nicolae Turcan.

Ο Μητροπολίτης της IPS, Αντρέι, προέτρεψε τους νέους να παραμείνουν πιστοί στην Εκκλησία και να είναι ιεραπόστολοι του Χριστού σε έναν εκκοσμικευμένο κόσμο.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής  από τις τέσσερις ειδικότητες, επιπέδου bachelor: Liviu Claudiu Agrijan – Ποιμαντική Θεολογία, Carmen Budean – Διδακτική Θεολογία, Andreea Iliescu – Ιερή Τέχνη και Ramona Obrocea – Θεολογία Κοινωνικής Εργασίας. Οι απόφοιτοι ευχαρίστησαν τους καθηγητές για τη φροντίδα τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Την εορταστική στιγμή παρουσίασε και συντόνισε η μαθήτρια Denisa Dula (ειδίκευση στην Ιερή Τέχνη) και ο επικεφαλής της χρονιάς, μαθητής Ștefan Șandor (ειδίκευση στην Ποιμαντική Θεολογία). Για την ενεργό συμμετοχή του στη φοιτητική ζωή και στις δραστηριότητες του διδακτικού προσωπικού, σε ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης, ο μητροπολίτης IPS π. Andrei προσέφερε στον Αρχηγό του Έτους δίπλωμα τιμής.

The post Η τελετή αποφοίτησης στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Κλουζ-Ναπόκα appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα